Trener Mladosti iz Zagreba: 'Pobjedu posvećujem Emi Kobiljski, djevojčici ubijenoj u Beogradu'

Radiosarajevo.ba

Odbojkaši Mladosti obranili su naslov prvaka Hrvatske u dramatičnoj seriji protiv Murse, a trener zagrebačkog kluba Ratko Peris pobjedu je posvetio devojčici ubijenoj u masakru u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, inače kćerki bivšeg odbojkaša i trenera Dragana Kobiljskog.

Peris je istakao:

"Za to treniramo, za to krvarimo. Preokrenuli smo, ko će biti sretniji nego mi", rekao je Peris za HRT pa nastavio:

Magazinović: Štiteći vrijednosti Vijeća Europe imamo garant da ćemo biti na pravoj strani historije

"Htio bih samo da posvetim ovu pobjedu Emi Kobiljski, kćerki mog velikog prijatelja Dragana Kobiljskog, koja je ubijena u Beogradu u školi. Tako da njoj posvećujem ovu veliku pobjedu", zaključio je Peris.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Potresne scene: Odbojkaš preuzeo ruksak stradale kćerke, na vrata škole zalijepio osmrtnicu

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak