Takmičari PK Sport time s 30 medalja najavili učešće na EP

0
Radiosarajevo.ba
Takmičari PK Sport time s 30 medalja najavili učešće na EP

Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva s 30 osvojenih medalja otvorili su ljetnu takmičarsku sezonu.

Proteklog vikenda nastupili su na Međunarodnom plivačkom mitingu "Zlatni Orlando" u Dubrovniku. Ekipa od 16 plivača doplivala je do 30 odličja od čega 11 zlatnih, 11 srebrenih i osam bronzanih čime su na najbolji način najavili učešće na predstojećem Europskom seniorskom i Europskom juniorskom prvenstvu. 

"Iza naših takmičara je još jedan uspješan vikend i najava, vjerujemo, još jednog uspješnog ljeta. Poslije uspješno odrađenih visinskih priprema ovo je bilo prvo takmičenje na kojem su provjeravali formu pred nastupe na Europskom seniorskom i Europskom juniorskom prvenstvu. Postignuti rezultati daju nam razlog za optimizam, ali i ulijevaju neophodnu dodatnu dozu samopouzdanja za nastavak sezone", rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Za najbolje plivačice Međunarodnog plivačkog mitinga "Zlatni Orlando" u kadetskoj kategoriji proglašena je Zerina Vrabac, dok je među juniorkama bolja od ostalih bila Iman Avdić.

Zerina Vrabac postavila je i novi državni rekord Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta u disciplini 200 metara delfin.

Mlada Esma Dizić lovi rekord Lane Pudar

Stručni štab Plivačkog kluba Sport time u Dubrovniku činio je i trener Aldin Avdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak