SPID-u 15 medalja u Podgorici: Dominacija Elmedine Đocaj

0
Radiosarajevo.ba

Takmičari Plivačkog kluba SPID osvojili su 15 medalja na trećem međunarodnom paraplivačkom takmičenju „Podgorica open 2024“.

Ekipu SPID-a činilo je ukupno šest plivača, a dominirala je Elmedina Đocaj koja je imala sedam startova te osvojila isto toliko medalja. Ujedno je poravila čak šest ličnih vremena. Elmedina Đocaj osvojila je četiri zlatne i tri srebrne medalje.

Pratila je Kanita Šabanović sa dva srebra i četiri bronze, dok je Kenan Kovačević doplivao do po jednog srebra i bronze.

GRAS obavijestio građane: Tramvaji rade samo do Skenderije

Ekipu SPID-a činili su još Hena Godinjak, Nađa Imamović i Merjem Islamagić, sa trenerskim parom Ildom Kukuruzović i Amrom Arapović.

"Jedno posebno i specifično takmičenje za sve nas jer se prije svega pliva na otvorenom bazenu, a osobe sa invaliditetom nemaju često takve uslove za plivanje. Iako su temperature bile jako visoke organizator se potrudio i obezbjedio sve uslove za vrhunsku realizaciju takmičenja. Organizacija prošla fantastično te jedva čekamo narednu godinu", poručili su iz Plivačkog kluba SPID.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak