Šampion Erko Jun objavio video: Pokrenuo aukciju za pomoć područjima u BiH pogođenim poplavama

1
Radiosarajevo.ba
Šampion Erko Jun objavio video: Pokrenuo aukciju za pomoć područjima u BiH pogođenim poplavama

Bosanskohercegovački MMA borac Ermin Junuzović, poznatiji kao Erko Jun na društvenim mrežama je objavio aukciju za prodaju majice i rukavica koje je nosio u posljednjoj borbi. 

Na svom Instagram profilu je napisao: "Kao što znate, u Bosni i Hercegovini se dogodila velika tragedija.

Zato sam odlučio da prodam majicu i rukavice s potpisom koje sam nosio u posljednjoj borbi za titulu prvaka svijeta, a sav prihod će ići za pomoć pogođenima u Bosni i Hercegovini. Ova akcija je u saradnji sa BHFanaticos. Vaša podrška je izuzetno važna u ovim teškim vremenima. Hvala unaprijed! 🙏"

Zbog Dana žalosti u BiH otkazani programi festivala MESS

Nakon spektakularne pobjede na BRAVE CF 88 u Ljubljani, Erko Jun se okitio titulom svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

U glavnom događaju večeri, Erko je nadmoćno savladao Alexandera Wesnera, čime je ispunio očekivanja svojih fanova i donio još jednu titulu u Bosnu i Hercegovinu.

Erko Jun briljirao: Nadmoćno savladao protivnika, a pobjedu posvetio Bosni i Hercegovini

Nakon borbe, Jun nije skrivao emocije te je u dirljivom obraćanju posvetio pobjedu svojoj domovini "Jako sam puno trenirao za ovo. Kada sam ušao u arenu, srce mi je bilo kao tenk. Bilo ko da je bio, ne bi me mogao srušiti.

Ovu pobjedu posvećujem našoj državi Bosni i Hercegovini, zato što smo kroz život mnogo propatili. Mala zemlja, a sada Bosna i Hercegovina ima svjetskog šampiona!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak