Rekordna prodaja ulaznica za Paraolimpijske igre: Ovo je najveći uspjeh u historiji

0
Fena
Rekordna prodaja ulaznica za Paraolimpijske igre: Ovo je najveći uspjeh u historiji

Paraolimpijske igre u Parizu počinju za 18 dana, a organizatori su dosad prodali više od tri miliona ulaznica, oko polovine svih dostupnih.

Kako prenosi njemačka agencija DPA, organizatori su time zadovoljni i ističu da je od početka Olimpijskih igara prodaja značajno porasla.

Za Paraolimpijske igre, koje će se održati od 28. augusta do 8. septembra, u posljednjem razdoblju dnevno se prodavalo pet puta više ulaznica nego na početku Olimpijskih igara, naglasio je Tony Estanguet, predsjednik Organizacionog odbora Olimpijskih igara. 

Godina dana od femicida u Gradačcu u kojem je ubijeno troje ljudi: Sjećanje na Nizamu Hećimović

Na današnjoj konferenciji za novinare rekao je i da su posjetitelji kupili 9,5 miliona od ukupno deset miliona ulaznica koliko ih ima za olimpijske događaje, što je najviše u historiji. 

Između ostalog, spomenuo je rekordnu posjećenost ženskih ekipnih takmičenja. Žensko finale ragbija pratilo je 66.000 ljudi na Stade de Franceu, dok je 27.000 došlo na ženske košarkaške utakmice u Lilleu, rekao je Estanguet, prenosi STA

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak