Reakcija Španca nakon što nisu dopustili minutu šutnje za žrtve terorizma

Radiosarajevo.ba
Reakcija Španca nakon što nisu dopustili minutu šutnje za žrtve terorizma
Fernando Alvarez odlučio je bojkotirati utrku na 200 metara prsno u Budimpešti nakon što su organizatori odbili španski zahtjev odavanja počasti žrtvama terorizma minutom šutnje uoči utrke.

Teroristički napadi koji su se dogodili u Barceloni i Cambrilsu šokirali su špansku naciju i cijeli svijet te gurnuli sport u drugi plan ove sedmice, a svjestan koje su stvari trenutno bitnije bio je i španski plivač Fernando Alvarez na utrci Svjetskog kupa u Budimpešti.

Naime, organizatori su odbili zahtjev Španaca za odavanjem počasti minutom šutnje žrtvama terorizma uoči utrke, pod opravdanjem da za to nema vremena u predviđenoj satnici.

Alvarez je zatim odlučio sam odati počast i umjesto utrkivanja s konkurencijom na 200 metara prsno ostati minutu vremena stajati mirno. Nije ga bilo briga što će zbog toga u cilj ući posljednji.

"Morao sam to napraviti. Draže mi je da sam to napravio nego osvojio sve medalje svijeta", izjavio je Fernando nakon utrke, a snimka njegovog bojkota brzo je obišla svijet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak