Pariz 2024 | Šok za najveću ikad: Ostala bez medalje nakon pada s grede

1
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Šok za najveću ikad: Ostala bez medalje nakon pada s grede

Američka gimnastičarka Simone Biles osvojila je tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, ali je bez četvrte ostala u ponedjeljak poslije šokantnog izdanja na gredi.

Već na samom početku vježbe, Biles je pala s grede što joj se gotovo nikada ne dešava i odmah je bilo jasno da joj sljeduju "minus bodovi".

Međutim, dugo se čekalo i vijećalo kako će sudije ocijeniti njeno izdanje, pošto je dobro poznato da uvijek dobija najveće ocjene, možda i kada ne zasluži.

Iranski glavni komandant: 'Izrael je entitet nastao iz terorizma. Kada dobiju odgovor, shvatit će'

Gotovo pet minuta čekali su se rezultati i tada je saopćeno da je njena vježba ocijenjena samo s 13.100, što je u tom trenutku već značilo da neće moći do medalje.

To je bio četvrti najbolji rezultat, daleko iza kasnije šampionke Alice D'Amato (Italija) 14.366, Zhou Yaqin (Kina) 14.100, odnosno Manile Esposito (14.000).

Na kraju, ni Rebeca Andrade koja je bila među favoritima za medalju nije uspjela da dođe do postolja, ali se umetnula ispred Bilesove a 13.933.

Podsjetimo, Simone Biles ima četiri zlata iz Rija (timski, parter, preskok i višeboj), dok je u Parizu za sada osvojila tri zlata (timsko, višeboj i preskok) dok joj sada slijedi takmičenje u parteru.

Ima i timsko srebro iz Tokyja, kao i dvije bronze na gredi - iz Rija i Tokyja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak