Pariz 2024 | Izbačena s Olimpijskih igara jer joj nisu dali da se takmiči s dečkom

1
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Izbačena s Olimpijskih igara jer joj nisu dali da se takmiči s dečkom

Njemačka atletičarka Luna Bulmahn odstranjena je iz njemačkog tima na Olimpijskim igrama pošto je javno protestovala nakon što je izbačena iz štafete te zemlje.

Bulmahn je trebala da nastupi u Parizu u mješovitoj konkurenciji na trci 4x400 metara, gdje među tamošnjim atletičarkama ima drugo najbolje vreme.

Ipak, njeno mjesto je zauzela Alica Schmidt poslije čega je njena sunarodnjakinja burno reagovala.

Kako se zarađivalo u Jugoslaviji: Među najbogatijima nije se našao nijedan političar

"Da, na papiru sam druga najbrža trkačica na 400 metara. I ne, nisam nominovana za mješovitu štafetu", napisala je Bulmahn na Instagramu.

U sve se umiješao i njen dečko Jean Paul Bredau, koji će biti jedan od dvojice muških članova njemačke štafete.

"Nije sve išlo savršeno prije trke. Zato nisam imao energije. Donijele su se neke odluke s kojima se nisu svi složili. Njemački atletski savez je jasno rekao da najbrža četvorka treba da trči. Na kraju je donesena drugačija odluka", rekao je Bredau.

Te izjave su stigle i do tamošnjeg saveza, koji je zbog toga za kaznu izbacio Bulmahn iz ženske štafete. Svoju odluku su obrazožili time što su za svoju takmičarku rekli da nije "timska igračica".

"Sastav ekipe napravljen je s ciljem uspješne mješovite štafetne ekipe. Odluku je jednoglasno donio trenerski tim i ona je objašnjena sportistima", naveli su iz saveza.

Njen dečko Jean Paul je prošao bez kazne nakon što se naknadno izvinio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak