Paris 2024 | Lana Pudar danas nastupa na Olimpijskim igrama

0
Radiosarajevo.ba

U glavnom gradu Francuske, Parizu, danas počinju prva takmičenja Olimpijskih igara 2024. Prvi nastupaju plivači među kojima su predstavnici Bosne i Hercegovine Lana Pudar i Jovan Lekić. 

Njihove kvalifikacije su zakazane za 27. jula u 11 sati ujutro. Lana će se takmičiti u diciplini 200 metara delfin u koju polaže najviše nada dok će Jovan Lekić plivati 400 metara slobodnim stilom. 

Podsjećamo, mlada bh. plivačica postala je evropska prvakinja 2022. godine na takmičenju održanom u Rimu. 

Trumpov čovjek i arhitekt Projekta 2025: Ko je Kevin Roberts koji želi izvesti vjersku revoluciju?

Ona je posljednje pripreme obavila u Turskoj u Antaliji odakle je poručila da ovaj put na Olimpijske igre ide nešto iskusnija, spremnija i s većim ambicijama

Svojim nevjerovatnim uspjehom Lana Pudar je osvojila srca mnogih Bosanaca i Hercegovaca, te zahvaljujući njoj u Mostaru je počela izgradnja olimpijskog bazena. 

Pariz 2024 | Raspored takmičenja sportista Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama

Nakon plivača na borilište izlazi džudašica Aleksandra Samardžić iz Trebinja. Ona će nastupiti u preliminarnoj rundi kategorije do 70 kilograma 31. jula u 10:00 ujutro. Još jedna predstavnica Bosne i Hercegovine džudašica Larisa Cerić takmičit će se u kategoriji više od 78 kilograma, a takmičit će se 2. augusta, također u 10:00 ujutro. 

Drugog augusta će nastupati i bacač kugle Mesud Pezer iz Zenice, a njegove kvalifikacije počinju od 20:10 sati.LA

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak