Paraplivači SPID-a briljirali u Splitu, Ismail Zulfić vizirao kartu za EP

0
Fena

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, ostvario je A normu za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u paraplivanju, koje će u aprilu biti održano u portugalskoj Madeiri.

Bh. plivač do norme je stigao na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju održanom ovog vikenda u Splitu, te se tako pridružio klupskom kolegi iz Plivačkog kluba SPID Ismailu Barlovu koji je još ranije isplivao dvije A norme za Madeiru.  

Na takmičenju u Splitu je nastupilo 110 takmičara iz 22 kluba iz Hrvatske, Austrije, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovih sedam sastojaka uništavaju našu kožu

Takmičari iz Plivačkog kluba SPID imali su 15 startova od čega su oborili pet državnih rekorda te osvojili sedam medalja, od čega tri zlatne, te po dvije srebrne i bronzane.

Ismail Zulfić osvojio je u splitu zlatnu srebrnu i bronzanu medalju. Ismail Barlov bio je dva puta zlatni, te Elmedina Đocaj srebrna i bronzana. Boje SPID-a branili su još Kanita Šabanović i Hena Godinjak u pratnji trenera Tarika Kurtanovića, Amre Arapović i Ilde Kukuruzović.

'Leptiri bez krila' nas učinili ponosnim: Ismail Barlov i Ismail Zulfić osvojili 8 medalja u Zagrebu

"Mnogo smo zadovoljni formom i nastupima naših plivača obzirom da je ovo prvo takmičenje u ovoj kalendarskoj godini, a posebno smo ponosni na Ismaila Zulfića koji se pridružio kolegi Ismailu Barlovu sa A normom za nastup na Europskom prvenstvu. Zahvaljujemo se organizatorima na odličnoj organizaciji takmičenja te BH telecomu, Ministarstvu kulture i sporta KS, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, te Gradu Sarajevu na podršci ", saopćeno je iz Plivačkog klupa SPID.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak