Olimpijski komitet BiH nagradio Tuku sa 15.000 KM

Radiosarajevo.ba
Olimpijski komitet BiH nagradio Tuku sa 15.000 KM

Sa velikim oduševljenjem Olimpijska porodica je dočekala ogroman uspjeh Amela Tuke koji je ostvario osvajanjem drugog mjesta na 800m na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se održava u Dohi, naveli su iz Olimpijskog komiteta BiH.

„Ova medalja je plod dugogodišnjeg rada i odricanja Amela Tuke, njegove posvećenosti uzvišenim sportskim ciljevima i ljubavi prema domovini. OK BiH je davno prepoznao i podržao Amelov vrhunski kvalitet i podržava ga u kontinuitetu sa još 13 sportista više od dvije godine na njegovom putu do Olimpijskih igara Tokyo 2020. Ovim uspjehom je napravio odličnu uvertiru za dolazeću olimpijsku godinu i u potpunosti zaslužio ovu simboličnu nagradu iz nebudžetske kase Olimpijskog komiteta BiH. 

Nadamo se da će budžetske organizacije nadležne za vrhunski sport i njegovo finansiranje takođe konkretno i sistemski podržati Amela Tuku i ostale vrhunske sportiste u njihovim namjerama da ostvare naše i njihove snove“, naveli su iz OK BiH.

Životni put Amela Tuke: "Gazela iz BiH" koja je rođena za medalje

Amel Tuka je večeras donio srebrenu medalju za Bosnu i Hercegovinu. Naš najbolji atletičar osvojio je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi u utrci na 800 metara. "Gazela iz Bosne i Hercegovine" je osuđen na uspjeh i medalje sa velikih takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak