Olimpijci će u Parizu spavati na kartonskim krevetima

1
Radiosarajevo.ba
Olimpijci će u Parizu spavati na kartonskim krevetima

Ažurirano 18. juna 2024 u 09:18: Kako je utvrdila analiza Raskrinkavanja, olimpijski kreveti nisu napravljeni od kartona kako bi spriječili seks među sportistima te nije tačno nazivati ih 'anti-sex krevetima'. Izvinjavamo se čitateljicama i čitateljima zbog objave tako opremljene informacije.

Kartonski kreveti već su stigli u Olimpijsko selo u Parizu prije Olimpijskih igara 2024. Ovaj format kreveta, koji ima za cilj poboljšati odmor sportista, prvi put je korišten tokom Igara u Tokiju 2020.

Nije samo struktura kreveta neobična, s obzirom na to da je napravljena od kartona, već i materijali korišteni za jastuke i madrac. Kreveti se sastoje od tri dijela, svaki s različitom tvrdoćom, od tvrđeg do mekšeg.

Skok u Kazan: Titulu najboljeg odbranio Sarajlija Dino Bajrić

Ovi dijelovi su međusobno zamjenjivi i mogu se ponovno koristiti. Kako bi se odlučilo o savršenom prilagođavanju za svakog sportistu, Olimpijci će imati posebnu aplikaciju. S njom će moći saznati, na osnovu svoje težine i visine, savršenu kombinaciju tri jastuka koja će imati na raspolaganju.

Kreveti su već stigli u Pariz nakon uspjeha u Tokiju. Sistem je impresionirao u maksimiziranju odmora sportista. Organizatori su istakli: 

"Znamo da su se mediji jako zabavljali ovom pričom od Tokija 2020, ali za Pariz 2024. izbor ovih kreveta za Olimpijsko i Paraolimpijsko selo prvenstveno je vezan za širu ambiciju da se obezbijedi minimalan uticaj na životnu sredinu i 'drugi život' za svu opremu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak