Održan drugi Valter trail: Evo ko je na današnjoj utrci bio najuspješniji

0
Radiosarajevo.ba

U nedjelju, 07. marta 2021. godine, održan je 2. Valter Trail – BH Telecom u organizaciji Planinarskog društva Skakavac.

Staza Valter Traila je bila izuzetno teška, dužine 13.55 kilometara sa visinskom razlikom od 673 metara. Ova staza, koja je išla dijelom rute Igmanskog marša preko brda Motka i Grabljivih njiva je bila utrka za hrabre i odvažne. Start i cilj utrke je bio ispred Planinarskog doma Motka u Vogošći, odakle su učesnici trčali na vrh brda Motka i kružnom stazom kroz Radića potok vraćali nazad.

Utrku je otvorila Savannah Thomas Arrigo, Direktorica programskog ureda USAID-a u BiH, koja je naglasila da je USAID pokrenuo projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, a čiji je podsticanje opšteg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promovisanje društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu BiH.

Nagrade najuspješnijim trkačicama i trkačima je dodijelio Samir Avdić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

U muškoj konkurenciji prvi kroz cilj je prošao prošlogodišnji pobjednik Džemal Jašarević, drugi Zaim Šuman, a treće mjesto dijele Neven Cicović i Nikola Cuić.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Alma Alijagić, druga Zoe Humel, a teća Naida Avdić. Pobjednici i pobjednice su dobili vrijedne nagrade.

Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac je rekao da ovo društvo planira veliki broj aktivnosti u ovoj godini, te pozvao sve one koji vole prirodu i fizičku aktivnost da se pridruže Društvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak