Najbolji bh. karatista Hamza Turulja osvojio peto mjesto na SP-u u Budimpešti

0
Radiosarajevo.ba
Najbolji bh. karatista Hamza Turulja osvojio peto mjesto na SP-u u Budimpešti

Najbolji bh. karatista Hamza Turulja završio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, gdje je osvojio peto mjesto.

Turulja je u 10 mečeva ostvario osam pobjeda, od čega pet u pojedinačnom i tri u ekipnom dijelu.

U pojedinačnom nastupu je pobijedio predstavnike Alžira, Kineskog Taipeia, Kenije, Turske i Koreje, a poražen je u polufinalu od predstavnika Mađarske i osvajača Olimpijske bronze.

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

"Nažalost, polufinale sam izgubio isključivo jer sam radio s domaćim predstavnikom koji je 'morao' ući u finale. Deset sekundi prije kraja nisam dobio poen koji bi odlučio meč i gubim nakon poena pet sekundi do kraja koji se ne bi nikom dosudio osim domaćem predstavniku. Slična situacija mi se desila na Evropskom prvenstvu u Turskoj u polufinalu s domaćim predstavnikom kojeg sam također pobijedio u narednom susretu, ali u drugoj državi", napisao je Turulja.

Istakao je kako mu je meč za bronzanu medalju s ruskim predstavnikom ujedno bio i najlošiji na čitavom prvenstvu, a razlog tome je to što se takmičio četiri dana zaredom u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U ekipnom dijelu je pobijedio predstavnika Senegala rezultatom 8:0, predstavnika Mađarske od kojeg je izgubio u polufinalu dva dana ranije rezultatom 4:1 i Olimpijskog pobjednika i najboljeg karatistu svih vremena u kategoriji do 67 kg iz Francuske rezultatom 4:3.

Ekipa Bosne i Hercegovine je pobijedila reprezentacije Senegala 3:1, Kanade 3:0, Mađarske 3:0 i poražena je od Francuske 3:2. Sekunde su je dijelile od polufinala i meča s reprezentacijom Egipta.

"Ponosan na mečeve i pobjede, kako svoje tako i momaka u ekipnom dijelu. Bosna i Hercegovina ima na šta biti ponosna", poručio je Turulja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak