Mesud Pezer i Kemal Mešić osigurali nastup na Olimpijadi!

Radiosarajevo.ba
Mesud Pezer i Kemal Mešić osigurali nastup na Olimpijadi!
Spremamo se za Brazil!

Mladi bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer nastupit će na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Brazilu.

 

Pezer se nalazi u trening kampu u Americi gdje se priprema za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu. Dokaz da mu to prvenstvo neće poslužiti kao izlet je norma za Olimpijske igre u Brazilu, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

 

Mesud je nastupio na mitingu na kojem je iz trećeg pokušaja prebacio olimpijsku normu. Kuglu je bacio 20,58 m. U petom pokušaju potvrdio je hitac iz trećeg, a kugla je pala na udaljenosti od 20,50m.

 

Ovo mu je ujedno i najbolji lični rezultat u karijeri.

 

Također, naš bacač kugle Kemal Mešić jučer je na takmičenju u Virginiji ispunio olimpijsku normu i time osigurao kartu za Olimpijske igre koje će ove godine biti održane u Rio De Janeiru.

 

Mešić je na "Highlander Invitational" takmičenju u Radfordu (Virginia) bacio hitac od 20,74 m i time ispunio olimpijsku normu za ovogodišnje Olimpijske igre, a ujedno postavio i novi lični rekord.

 

Sa ovim rezultatom Mešić je postao drugi bacač kugle koji će braniti zastave Bosne i Hercegovine u Rio De Janeiru zajedno sa Hamzom Alićem. Ovo će biti drugi njegov nastup na Olimpijskim igrama, nakon Londona, 2012. godine.

 

Nastupi Alića i Mujezina

Hamza Alić i Jasmin Mujezin nastupili su na 9. Međunarodnom mitingu "Draževica 2016." koje se održalo u istoimenom mjestu nedaleko od Podgorice. Jučerašnjim nastupom Alić je potvrdio normu za Amsterdam. Završio je na drugoj poziciji bacivši kuglu 19,80m. Jasmin Mujezin nastupio je u kategoriji juniora. Kuglu od 6kg bacio je 15,62m što mu je bilo dovoljno za drugu poziciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak