Larisa Cerić osvojila bronzu na prestižnom takmičenju

Radiosarajevo.ba
Larisa Cerić osvojila bronzu na prestižnom takmičenju

Larisa Cerić bosanskohercegovačka sportska heroina 3. mjesto na Mastersu 2018. Veličanstven završetak više nego briljantne sezone. Na Mastersu i kineskom gradu Guangzghou naš ponos Larisa Cerić osvojila je 3. mjesto bronzanu medalju.

Masters je dio World tour gdje nastupaju po 16 najboljih na planeti u svakoj od težinskoj kategoriji /judo Wimblendon/. Ovo je zasigurno još jedna sezona iz snova za našu sportsku heroinu.

Ovo je njena treća medalja sa ovog najprestižnijeg takmičenja, uz srebro sa EP i bronzu sa SP, te prvog mjesta sa Grand slama , uistinu sezona iz snova. Ponosni su svi aktivisti JSBIH, ponosan je njen trener prof.dr Branislav Crnogorac, Arijana Jaha i svi treneri koji učestvuju u kreiranju vrhunskog sportskog stvaralaštva.
Judo sport u BIH i u ovoj sezoni potvrdio je epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BIH, a naša heroina Larisa Cerić takodje je ovjerila epitet najbolje sportašice ikada u BIH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak