Larisa Cerić o svom olimpijskom rezultatu: 'Sedmo mjesto nije mala stvar, zadovoljna sam'

1
Radiosarajevo.ba
Larisa Cerić o svom olimpijskom rezultatu: 'Sedmo mjesto nije mala stvar, zadovoljna sam'

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić završila je svoj nastup na Olimpijadi u Parizu zauzimanjem sedmog mjesta nakon poraza u repasažu od Kim Ha-yun iz Južne Koreje.

Cerić je izgubila priliku da se bori za brončanu medalju, ali je njen nastup i dalje bio značajan.

U četvrtfinalu, Cerić je pretrpjela poraz od Romane Dicko, dok je u repasažu koreanska takmičarka iskoristila njene greške i ostvarila pobjedu. I pored tih neuspjeha, Cerić je zadovoljna svojim performansama na Olimpijadi.

Objavljen snimak haosa: Pogledajte kako je pijani vozač u BiH oštetio 8 vozila i 4 izloga

"Mogu reći da sam zadovoljna, dvije pobjede i dva poraza. Izgubila sam u četvrtfinalu od Romane Dicko i u repasažu od predstavnice Južne Koreje, imali ste priliku da gledate tu borbu. Mogu reći da sam zadovoljna, očekivala sam više, ali na kraju sedmo mjesto ipak nije mala stvar, zadovoljna sam i nadam se da ću u budućnosti uspjeti možda da se kvalifikujem za Olimpijske igre u Los Angelesu i da tamo pokušam da ostvarim taj svoj san.", izjavila je Cerić.

"Hvala puno svima na velikoj podršci, bili ste mi veliki vjetar u leđa. Hvala!", istakla je Cerić koja je ovim nastupom ostvarila najbolji rezultat za bh. judo na Olimpijadama i potvrdila status najbolje sportašice novije historije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak