Ismail Barlov nosi zastavu BiH na zatvaranju Paraolimpijskih igara

0
Radiosarajevo.ba
Ismail Barlov nosi zastavu BiH na zatvaranju Paraolimpijskih igara

Sjajni mladi plivač Ismail Barlov (13) nosit će zastavu Bosne i Hercegovine u nedjelju navečer, 8. septembra, na zatvaranju Paraolimpijskih igara  u Parizu.

Ismail Barlov je nastupio prvi put na Paraolimpijskim igrama te sa svojih 13 godina ušao u historiju, jer je postao jedan od najmlađih osvajača medalje ikada.

Drugi je najmlađi učesnik igara u Parizu te prvi sportista iz naše zemlje sa osvojenom medaljom u individualnim sportovima na Olimpijskim ili Paraolimpijskim igrama.

Liga nacija | Hrvatska majstorijom Luke Modrića pobijedila Poljsku  

Zatvaranje Paraolimpijskih igara zakazano je za večeras od 20 do 23 sata u Parizu, a održat će se na Saint-Denis stadionu.

Tim BiH će se pohvaliti s dvije medalje, obje srebrene, koje su osvojili pomenuti Barlov i reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.

Ismail Barlov će nositi zastavu BiH na zatvaranju, što je velika čast za mladog plivača.

Sportska delegacija Bosne i Hercegovine vraća se sa dvije srebrene medalje sa Paraolimpijskih igra 2024. iz Francuske u ponedjeljak, 9. septembra, kako je portal Radiosarajevo.ba ranije i najavio.

Ismail Barlov okitio se srebrom u disiciplini na 40 metara prsno u paraplivanju, a reprezentacija Bosne i Hercegovine u sljedećoj odbojci poražena je u finalu od Irana (1:3).

Promjena lokacija za doček naših šampiona: Dođite u Sarajevo da proslavite medalje našim Zmajeva

Iako je prvobitno planirano da se doček našim sjajnim sportistima organizuje preko puta Vijećnice, došlo je do promjene lokacije. Nova lokacija je - Katedrala.

“Obavještavamo vas da je došlo do izmjene lokacije javnog dočeka reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i našeg Ismaila Barlova.

Doček u organizaciji Grada Sarajeva i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, održat će se u ponedjeljak, 9. septembra, u 15 sati ispred sarajevske Katedrale. Zahvaljujemo na razumijevanju i radujemo se vašem prisustvu!”, poručili su iz Grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak