Hrvatska: Svečano otvoreno 35. LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu

0
AA

U Spaladium Areni u Splitu svečano je otvoreno 35. LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu nakon čega se odigrava muška vaterpolo utakmica Hrvatska – Malta.

Danas je, uz svečano otvorenje, započet i muški dio natjecanja 35. LEN Europskog prvenstva u vaterpolu na kojem će u naredne dvije sedmice u Splitu nastupiti preko 1.000 sudionika i preko 15.000 navijača iz europskih zemalja koji su došli pružiti podršku svojim vaterpolistima.

Europsko vaterpolo prvenstvo započelo je natjecanjima ženskih reprezentacija 27. a i trajat će do 10. septembra, a za prestižne titule natječe se ukupno 28 reprezentacija, 16 muških i 12 ženskih.

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Starta Vaterpolo lige KS: U subotu i nedjelju prve utakmice

U obraćanju okupljenima na svečanom otvorenju 35. LEN Europskog prvenstva u vaterpolu u Spaladium Areni predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo da se ovo “europsko prvenstvo odigrava u Splitu, hrvatskom središtu Mediterana, gradu sporta, olimpijaca, gradu talenta i uspjeha u hrvatskom sportu”.

"Vaterpolo je sigruno jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova", poručio je Plenković te izrazio nadu da će hrvatski reprezentativci u konkurenciji od 16 reprezentacija biti među najboljima.

Najbolje želje izrazio je i hrvatskim vaterpolisticama koje se natječu među 12 zemalja koje sudjeluju na ovom natjecanju.

"Svima od srca želim veliki uspjeh, krasne utakmice i da nas fair play krasi kao što inače krasi sport u Hrvatskoj i Splitu, osobito u vaterpolu", poručio je Plenković.

Ženskim utakmicama, koje su započele 27. augusta, započelo je 35. LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu u Spaladium Areni u Splitu koje će završiti 10. septembra.

Ženski dio turnira djevojke u prva dva kola igraju dan za danom, da bi kasnije i one ušle u ritam odigravanja utakmica svaka dva dana.

Na EP-u u vaterpolu sudjeluje 16 muških reprezentacija podijeljenih u četiri skupine, s tim da će se najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine plasirati izravno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani razigravati u osmini finala.

Četvrtfinala se igraju 6. septembra, polufinala su na rasporedu 8. septembra, a veliko finale je u nedjelju 10. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak