Golf klub Sarajevo osvojio titulu ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba

Tokom proteklog vikenda, 24. i 25. augusta, na golf terenu Topala u Posušju odigrana su zadnja dva kola lige Bosne i Hercegovine u golfu za sezonu 2024, koja su donijela uzbuđenje i neizvjesnost do samog kraja.

U takmičenju je učestvovao 41 takmičar, predstavnici golf klubova: Sarajevo, Posušje i Krivaja, a svi su se borili za prestižni pehar ki titulu prvaka BiH.

Iako je GK Sarajevo stigao u Posušje s velikom prednošću od 61. udarca iz prethodnih kola, ova razlika nije bila garancija da će sve proteći bez problema tokom finala Lige BiH.

Hit prvenstva: Posušje novom pobjedom preuzelo lidersku poziciju Premijer lige BiH

Na kraju, izvanredna igra juniora, predstavnika GK Sarajevo osigurala je da zadrže prednost, tako da su domaćini u nedjelju, 25. augusta, imali težak zadatak da stignu prednost od 36 udarca.

Zahvaljujući odličnom učinku mladih igrača, GK Sarajevo je u konačnici osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine za ovu takmičarsku sezonu.

GK Posušje završio je na drugom mjestu, dok je treće mjesto pripalo GK Krivaja iz Zavidovića.

Foto: Privatni album: Golf klub Sarajevo osvojio titulu prvaka BiH

Posebno treba istaći da su tokom čitave lige juniori GK Sarajevo igrali značajnu ulogu u uspjehu tima, pružajući veliku podršku svojim iskusnijim kolegama. S druge strane, GK Posušje se oslanjao isključivo na svoje iskusne igrače, što im nije bilo dovoljno za osvajanje titule.

Promijenjeni format Lige ove godine donio je više učesnika, bolje rezultate i neizvjesnije takmičenje, što je dodatno doprinijelo atraktivnosti ovog sporta u Bosni i Hercegovini.

GK Sarajevo je svojom igrom pokazao da mladost i iskustvo mogu ići ruku pod ruku, što je na kraju rezultiralo titulom prvaka.

Foto: Privatni album: Golf klub Sarajevo osvojio titulu prvaka BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak