Evropsko prvenstvo u gimnastici: Sjajan rezultat Nejre Kovačević!

0
Radiosarajevo.ba

Nejra Kovačević, članica juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupila je 15. juna u vježbi sa trakom i osvojila sjajnih 20.500 bodova. Ovo je njen prvi nastup na evropskom prvenstvu u ritmičkoj gmanstici koje se održalo u dvorani EXPO Tel Aviv.

Ovo je Nejrin najbolji rezultat u karijeri, prva 20-tica u traci. To je najbolji rezultat reprezentacije u juniorskoj kategoriji na ovom prvenstvu.

Za bosanskohercegovačku reprezentaciju nastupilo je 7 takmičarki, 4 juniorke i 3 seniorke, sutkinja Aida Smailhodžić Hadžić, te tri trenera među kojima i trenerica kluba BosnaGym, Amila Hadžić.

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Aida Smailhodžić Hadžić, trenerica i sutkinja na Evropskom takmičenju ispred reprezentacije BiH u Tel Avivu rekla je da je atmosfera u reprezentaciji bila odlična.

“U sudijskom dijelu vidljivo se vidio progres naše reprezentacije i bili smo vidljivi jer smo nastupili u punom sastavu, 3 seniorke i 4 juniorke. Također, atmosfera u reprezentaciji je bila primjer kako sportaši grade mostove prijateljstva, drugarstva. Bili smo počastvovani da je naš nastup popratio i Duško Kovačević, ambasador Bosne i Hercegovine u Izraelu”, rekla je Smailhodžić Hadžić.

Kao i svi sportovi u Bosni i Hercegovini, tako i ritmička gimnastika je sport kojim uz veliko zalaganje prije svega takmičarki, trenera, ali i njihovih roditelja uspijevaju prevazilaziti sve moguće materijalne i finansijske barijere kako bi takmičarke uopšte otišle na ovakve prestižne sportske smotre i predstavile svoju domovinu u najboljem svjetlu.

“Evropsko prvenstvo koje je održano u Tel Avivu za mene je bilo prije svega sticanje takmičarskog iskustva, kao i upoznavanje i takmičenje sa najboljim gimnastičarkama Evrope. Dijeliti taj podijum sa njima i predstaviti se na istom je bila velika čast za mene. Ponosna sam što sam imala tu privilegiju da sa svojim drugaricama iz reprezentacije branim boje Bosne i Hercegovine", kazala je Nejra Kovačević.

Kovačević je naglasila da je ostvarila najbolji rezultat u karijeri.

"Zadovoljna sam svojim nastupom, jer sam ostvarila najbolji rezultat u karijeri, i jer sam izdržala pritisak nastupa na jednom ovako velikom i važnom takmičenju. Ovo iskustvo i odličan rezultat su mi dali dodatnu motivaciju da nastavim sa svojim treninzima i podizanjem forme pred nova takmičenja. Nastupala sam u vježbi sa trakom koja se smatra najtežim i najzahtjevnijim rekvizitom na kojem je najteže ostvariti dobre bodove, tim više sam zadovoljna svojim rezultatom", dodala je Kovačević.

Kovačević se zahvalila porodici i trenericama na podršci u pripremama.

"Zahvalna sam prije svega svojim roditeljima i sestri koji su mi bili velika moralna podrška, ali i svojim trenericama Aidi Smailhodžić Hadžić i Amili Hadžić, koje me pripremaju za takmičenja i konstantno prenose svoje znanje“, izjavila je Nejra Kovačević, juniorka reprezentacije BiH u ritmičkoj gimnastici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak