Bibija Kerla za Radiosarajevo.ba: Moja poruka mladima - talentom i hrabrošću do rezultata i medalja

0
A. M.
Bibija Kerla za Radiosarajevo.ba: Moja poruka mladima - talentom i hrabrošću do rezultata i medalja

Kroz prozor vremena, vraćamo se u nezaboravnu godinu 1984. i ulazimo u svijet Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Bibija Kerla, čije ime je urezano u historiju bh. sporta preko brzog klizanja, nosi sa sobom dragocjeno sjećanje na vrijeme kada je Bosna i Hercegovina, tada dio bivše Jugoslavije, bila domaćin najprestižnijeg zimskog sportskog događaja.

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba sa Bibijom zaronili smo duboko u njena iskustva, osjećaje i razmišljanja o toj značajnoj sportskoj manifestaciji, dok istovremeno sagledavamo sportsku scenu Sarajeva kroz prizmu prošlih vremena i sadašnjih novih nada za nove olimpijske medalje. One, bosanke...

Čistačica postala informatički referent: Firma iz BiH joj izdala lažnu potvrdu o radu

Prije svega, Bibija Kerla izražava svoje zadovoljstvo zbog interesovanja medija povodom godišnjice Zimskih olimpijskih igara. Ona naglašava da je učestvovanje na ovom događaju, koji je bio organizovan u bivšoj Jugoslaviji, bilo izuzetno ponosno iskustvo.

U razgovoru za naš portal prisjeća se vremena kada su sportisti bili jedinstveni, a događaji poput Olimpijade objedinjavali su narode, stvarajući osjećaj zajedništva.

Dani obilježavanja jubileja Olimpijade u Sarajevu

"Ekipni sportovi su nam užasni, ide se na to da se omalovaži kompletan ekipni sport, što je izuzetno loše. Smatram da sve sportske i ostale društvene institucije trebaju pod hitno nešto raditi. Krajnje je vrijeme", rekla je Bibija za portal Radiosarajevo.ba.

Razgovarajući o mogućnosti da Sarajevo ponovo bude domaćin Zimskih olimpijskih igara, Bibija izražava sumnje u to da se može dogoditi, s obzirom na to da politička situacija u Bosni i Hercegovini nije jedinstvena, što je prvi preduvjet za organizaciju Olimpijade.

Izazovi dogovaranja između entiteta i polarizacija političke scene čine organizaciju ovako velikog događaja teškom.

"S obzirom na političku situaciju, da se dva entiteta ne mogu dogovoriti o osnovnim problemima naših ljudi, teško da bismo se mogli dogovoriti o organizaciji olimpijade.Godine  2019. imali smo EYOF, međutim, tu je svako vukao na svoju stranu. Ne mogu da shvatim da dijelimo već sportske događaje na entitete i mislim da politička situacija inače u svijetu ne bi dozvolila da se još jedne zimske olimpijske igre održavaju u Sarajevu”, izjavila je Kerla.

Na kraju, Bibija daje snažan savjet mladim sportistima. Uz prepoznavanje teškoća u današnjem društvu, ona ih podstiče da se opredijele za sport, dajući sve od sebe bez obzira na nedostatke u sportskim i društvenim organizacijama. Njen poziv djeci je jasan - da napuste telefone, zakorače na sportske terene i pronađu sport koji odgovara njihovim strastima i talentima.

"Opredijelite se za bilo koji sport i probajte da date sve od sebe. Ne možete očekivati puno što se tiče društvenih i sportskih organizacija, ali možete očekivati od svojih roditelja koji će vas podržati i ukoliko ste talentovati i imate hrabrosti, volju i želju vjerujem da će vremenom i rezultat doći", poručila je Bibija Kerla za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak