Banja Luka Rebelsi, klub nastao iz ljubavi prema sportu

O. K.

Pred početak subotnje utakmice, 6. aprila, između Banja Luka Rebelsa i Sarajevo Spartansa, kada će i početi bosanskohercegovačka liga američkog fudbala, predstavljamo Banja Luka Rebelse, klub koji je osnovan 2018. godine.

Ova utakmica će biti njihova prilika da se ovi divni sportisti predstave javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. 

“Šestog aprila će klub iz Banja Luke imati svoje premijerno predstavljanje u jednom zvaničnom takmičenju. Počinje Liga BiH, a na samom otvaranju u goste nam dolaze Spartanci iz Sarajeva koji su i aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine. Po mnogo čemu ovo će biti istorijska utakmica imajući u vidu da je KAF Rebels prvi klub američkog fudbala koji je osnovan u gradu na Vrbasu” kazao je za Radiosarajevo.ba Aleksandar Dragojević, predsjednik KAF Banja Luka Rebelsa.

Trenutno se, kako on kaže, ovaj klub finansira iz klupskih članarina, ali i iz donacija koje su pomogle u izmirenju tekućih računa.

FOTO: Facebook: Banja Luka Rebelsi sa Spartansima otvaraju sezonu bh. lige

Američki fudbal kao sport tek treba da zaživi u Bosni I Hercegovini, mnogi nisu upoznati ni sa historijom ovog sporta, zbog čega je on ispod radara vlasti.

“Američki fudbal trenutno egzistira na platformi čistog entuzijazma i ljubavi prema sportu. Ovaj sport u BiH je tek u začetku i uzimajući u obzir da je dosta nepoznat našem stanovništvu i da ga prate mnoge zablude i predrasude ne treba da nas čudi što američki fudbal uopšte ne postoji u vidnom polju svih onih koji bi trebali da vode računa o razvoju sporta. Međutim, mi se trudimo da uvijek gledamo svijetlu stranu priče. Svaki novoosnovani klub američkog fudbala predstavlja ogroman uspjeh za ovaj sport, a svaka utakmica je pravi doživljaj. Nadamo se da ćemo prozvesti lančanu reakciju i da će u još nekim gradovima biti osnovani klubovi kako bi liga postala jača i brojnija“, ističe Dragojević.

Pred utakmicu sa Spartansima, Rebelsi očekuju da prvenstvo otvore pobjedom na domaćem terenu, pogotovo zato što se radi o prvacima BiH.

“Želja za pobjedom na svakoj utakmici je neupitna. Ovo je naše premijerno takmičenje i najveća želja nam je da prije svega predstavimo naš klub i naš Grad u što boljem svjetlu, da se borimo jedan za drugoga i da ostavimo srce na terenu. U Ligi učestvuju tri kluba tako da je sve moguće ali trenutno nismo opterećeni osvajanjem BH Bowla”, kazao nam je na kraju Dragojević za Radiosarajevo.ba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak