Ajla Bašić ispunula normu za Europsko juniorsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Ajla Bašić ispunula normu za Europsko juniorsko prvenstvo
Mlađa juniorka Atletskog kluba Sarajevo, Ajla Bašić, proteklog vikenda ispunila je normu za predstojeće Europsko prvenstvo za mlađe juniore u disciplini bacanja kladiva.

Bašić je na Zimskom Kupu BiH u bacanjima bacila hitac od 3 kg čak 56.42m, čime je obezbijedila učešće na Europskom prvenstvu u mađarskom Gyoru.

"Sretna sam zbog ovog rezultata, koji je došao kao rezultat upornosti, rada, želje i volje da se dokažem da mogu u ovoj disciplini biti najbolja. Nadam se da ću u predstojaća 3 mjeseca priprema uspjeti da budem još bolja, te da svoju tehniku dodatno unaprijedim kako bi ostvarila još bolji rezultat i oborila državni rekord", rekla je Bašić i dodala:

"Koristim priliku da se zahvalim svom treneru, kolektivu AK Sarajevo. Trener ima dosta razumjevanja prema meni, strpljenja, što je bitno za moju disciplinu, a AK Sarajevo nastoji da svim svojim članovima obezbijedi što bolje uslove. Zahvaljujući angažmanu kluba obnovljeno je bacalište u atletskom centru našeg kluba, što je u mnogome doprinijelo dobrim rezultatima", istaknula je Bašić.

"Atletiku sam počela trenirati u šestom razredu osnove škole. Tada sam imala 12 godina i trenirala sam discipline šprinta. Međutim, pronašla sam se u bacanju kladiva i mogu biti zadovoljna kako napredujem. Atletika je kraljica sporta i najbolji sport kada je u pitanju održavanje zdravlja i stvaranje novih radnih navika, tako da svim dječacima i djevojčicama preporučujem da nam se pridruže", zaključila je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak