Zvezda pred gašenjem?

Radiosarajevo.ba
Zvezda pred gašenjem?

Nogometni klub Crvena zvezda sljedeće sezone mogao bi da ostane bez evropske scene, ali i nastupa u domaćem prvenstvu. Klub koji je bio prvak Evrope i svijeta danas je zadužen i pred bankrotom, a sa takvim informacijama raspolažu i UEFA i FIFA.

Po pravilnicima UEFA, ako Zvezda ne sanira dugove i ne obezbijedi na svom kontu sredstva da može dalje da radi, klub neće dobiti licencu, ne samo da igra u Evropi, već i u nacionalnom prvenstvu. U FIFA ne žele o tome da razgovaraju, ni da kažu koliko je igrača podnijelo prijave zbog neizmirenih obaveza.

U krovnoj evropskoj nogometnoj kući kažu da će Zvezda proći loše ako do 31. marta ne riješi velike finansijske probleme i ne obezbijedi sve garancije, a moguće je čak i da klub stigne na ivicu gašenja. Probleme koji trenutno muče Crvenu zvezdu imali su i mnogi klubovi širom Evrope. UEFA je bila nemilosrdna prema švajcarskim ekipama Servetu i Lozani, koji su zbog dugova prebačeni u amatersku ligu.

Grashopers ponovo mora da pronađe sponzora koji će da preuzme dug i preko marketinga isplati osoblje. Skakavci samo tako mogu da nastave da rade, a ove sezone su, zbog slabih rezultata, u deficitu pet miliona švajcarskih franaka.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak