Zrinjski sa istim sastavom u Bratislavi

Radiosarajevo.ba
Zrinjski sa istim sastavom u Bratislavi

Nogometaše Zrinjskog u utorak u 19,30 sati očekuje uzvratni susret drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Slovana u Bratislavi. Podsjetimo, bh. je prvak u Mostaru slavio rezultatom 1:0, te ima solidne šanse za prolaz dalje.

Mostarci su danas odradili i prvi trening na stadionu Slovan, gdje ih sutra očekuje, možda i najvažnija utakmica sezone koja je tek na početku. Ukoliko bi kojim slučajem prošli Slovan, Zrinjski bi osigurao još minimalno četiri europske utakmice što bi značilo veliku financijsku injekciju za mostarski klub.

Vezano: Zrinjski bolji od Slovana

U prvoj utakmici Mostarci su pokazali da se mogu nositi sa slovačkim prvakom, no svjesni su da ih u glavnom gradu Slovačke čeka još teža utakmica nego Pod Bijelim brijegom. Slovan će biti puno agresivniji već u Mostaru, ali trener Zrinjskog Dragan Jović kaže da se njegova momčad neće povući i braniti 90 minuta.

Jović će Slovanu vjerojatno suprotstaviti sastav kao u prvoj utakmici, s tim da je pod upitnikom nastup Igora Žuržinova koji vuče ozljedu aduktora.

"Svjesni smo uloga utakmice, ali vjerujem da nas on neće sputati bez obzira na to što u momčadi imamo veoma mnogo mladih igrača. Oni su u prvoj utakmici pokazali da znaju odgovoriti pritisku", izjavio je Jović za Dnevni avaz.

"Kako ćemo igrati zavist će i od toga, kako bude igrao domaćin. Sigurno je da će se Slovan postaviti mnogo ofanzivnije, nego što je to bio slučaj u Mostaru, tako da ćemo i mi morati igrati drugačije. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i njih ćemo pokušati anulirati. Broj grešaka u igri moramo smanjiti na minimum, s obzirom da je Slovan vrlo jak u prekidima moramo biti maksimalno koncentrisani od prve do posljednje minute. Svjesni smo da bi nam jedan pogodak odškrinuo vrata narednog kola i stoga ćemo nastojati da dođemo do njega. Prolaskom Slovana mi bi osigurali još četiri evropske utakmice, što bi i sa finansijskog aspekta bilo sjajno jer bi osigurali stabilnu sezonu.", rekao je trener Mostaraca za Oslobođenje.

Slovaci moraju igrati strpljivo

Stadion u Bratislavi prima 30.000 gledalaca, ali se ne očekuje velika posjećenost. U prošloj sezoni utakmice Slovana je, u prosjeku, gledalo oko 5.000 gledalaca.

"U prvoj utakmici nismo ostvarili rezultat koji smo planirali, ali na domaćem travnjaku imamo priliku da to ispravimo. Rezultat je neugodan tako da moramo biti vrlo oprezni i strpljivom igrom tražiti put do konačnog cilja", izjavio je češki stručnjak na klupi Slovana Dušan Uhrin.

Podsjetimo ekipa koja ostvari bolji rezultat u ovom susretu, u trećem pretkolu igraće protiv grčkog Olympiakosa.

Vezano: Olympiakos čeka Zrinjski u trećem pretkolu

Utakmica između Slovana i Zrinjskog igra se u utorak s početkom u 19,30 sati, a glavni sudac je Said Ennjimi iz Francuske.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak