Značajan događaj za ženski sport u BiH: Akademija SFK 2000 na ECA Youth Football Exchange

0
Radiosarajevo.ba
Značajan događaj za ženski sport u BiH: Akademija SFK 2000 na ECA Youth Football Exchange

SFK 2000 Sarajevo posvećuje veliku pažnju razvoju talenata iz vlastitog pogona. Nedavno su bh. šampionke pokrenule talent program, koji ima za cilj dodatno unaprijediti fudbalske vještine djevojčica koje će u budućnosti činiti okosnicu seniorskog tima i reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Klub je prezentirao napore u razvoju Akademije SFK 2000 Sarajevo, kako stručno, tako i infrastrukturno, na ECA Youth Football Exchange događaju, koji je okupio preko 130 učesnika iz različitih evropskih klubova.

Generalna sekretarka SFK 2000 Sarajevo, Azra Numanović, imala je čast da, među istaknutim govornicima poput predstavnika Lyona, Atlético Madrida i trenera Bayerna Minhena, predstavi rad i uspjehe Akademije našeg kluba.

Staricu (84) napao aligator, ona sklonila psa i golim se rukama suočila s reptilom. Preživjela je

Tom prilikom govorila je o izazovima i dostignućima s kojima se klub suočava u razvoju ženskog fudbala u Bosni i Hercegovini, naglašavajući važnost ulaganja u omladinske timove kao temelj za budućnost fudbala.

"Biti među takvim imenima na ovako značajnom događaju potvrda je posvećenosti SFK 2000 Sarajevo razvoju ženskog fudbala i prilika za razmjenu iskustava i uspostavljanje saradnje sa evropskim partnerima u cilju daljeg razvoja omladinskog fudbala," izjavila je Numanović, dodavši:

"Opredjeljenje Kluba je da razvija talentovane djevojčice iz vlastitog pogona, i sretne smo što svake godine nekoliko mladih fudbalerki dobije priliku u seniorskom timu i pokaže se u najboljem svjetlu. Na nedavno odigranim utakmicama UEFA Lige prvaka, nekoliko mladih igračica imalo je priliku da upiše svoje prve minute i to je pravac kojem težimo", rekla je Numanović.

Brojna međunarodna iskustva svakako će biti od koristi za dodatni razvoj Akademije SFK 2000 Sarajevo.

"Na kraju želim pozvati sve mlade djevojčice koje vole fudbal da se pridruže nama i postanu članice SFK 2000 Sarajevo. Vršimo upis novih članica, i uz mentorstvo i stručan rad naših trenerica, vjerujemo da će uživati u fudbalu i odličnom druženju sa više od 100 djevojčica koliko trenutno broji omladinski pogon SFK," zaključila je Numanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak