Zmajevi s igračem manje pokazali da se mogu mjeriti sa najvećima

Radiosarajevo.ba
Zmajevi s igračem manje pokazali da se mogu mjeriti sa najvećima
Fudbalska reprezentacija BiH poražena je od Španije rezultatom 1:3 u prijateljskoj utakmici igranoj na AFG Areni u švicarskom St. Gallenu.

Selektor Baždarević u ovom meču nije mogao računati na povrijeđene Ermina Bičakčića, Senada Lulića i Vedada Ibiševića, dok je Del Bosque, njegov kolega na drugoj strani, Zmajevima suprostavio sastav bez igrača Barcelone, Seville, Real Madrida i Atletlco Madrida.

Španija je prvu priliku napravila u prvoj minuti, ali je Asmir Begović spasio gol nakon udarca Aduriza sa svega nekoliko metara.

Formalni domaćini na današnjoj utakmici su u vodstvo došli preko Nolita u 11. minuti koji je loptu poslao u mrežu sjajnim udarcem nakon loše reakcije bh. igrača u 16-ercu. Samo sedam minuta kasnije, Nolito je postigao fantastičan gol za 2:0 lobom Begovića.

BiH se vratila u igru golom Emira Spahića glavom nakon kornera u 29. minuti.

Igru u prvom poluvremenu su napustili kapiten Edin Džeko zbog povrede i Emir Spahić, koji je dobio crveni karton zbog udaranja igrača Španije.

Milan Đurić, koji je zamijenio Džeku, imao je u 50. minuti veliku priliku. Izašao je sam pred golmana Španije koji se odlično postavlja i zaustavlja loptu.

Ulazak Harisa Duljevića unio je dodatnu živost u igru bh. selekcije. Lopta koju je uputio Đuriću je završila na stativi španskog gola.

U 70. minuti Duljević je imao još jednu odličnu priliku, ali je šut s 18 metara završio u korneru.

Pedro je potvrdio pobjedu Španije u sudijskoj nadoknadi golom za konačnih 3:1.

Reprezentacija BiH će nakon ove utakmice putovati u Japan, gdje će u polufinalu Kirin kupa igrati protiv Danske 3. juna. Utakmice za plasman, susret za treće mjesto i finale turnira, bit će odigrane 7. juna na stadionu Suita City u Osaki.

 

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak