Zvijezda 09 pokleknula na Grbavici: Manijaci slave novu pobjedu, eurogol Asima Zeca

Radiosarajevo.ba

Nogometaši Željezničara na svojoj Grbavici uvezali su drugu pobjedu zaredom. Ovoga puta u 23. kolu BH Telecom Premijer lige sa 1:0 nadigrali su Zvijezdu 09 i tako u tri susreta osvojili sedam bodova.

Nakon pobjede nad Mladosti (2:1) i remija na Tušnju protiv Slobode (0:0), došao je trenutak nove pobjede. Istina i ovoga puta minimalna (1:0), ali se nijednom trijumfu u borbi za Europu ne treba gledati u zube. 

Željo poveo protiv Zvijezde: Grbavica slavi Asima Zeca

Željini Manijaci parolom podsjetili na reintegraciju Grbavice

Plavi s Grbavice ni večeras nisu briljirali. Osim nekoliko sjajnih akcija navijačima Željezničara, popularnim Manijacima, koji su po ko zna koji put pokazali koliko vole svog Želju, ostat će zabilježen i trenutak iz 27. minute kada je sjajni Asim Zec postigao eurogol.

On je iskoristio grešku golmana Erića i iskosa matirao golmana Zvijezde. 

Pogledajte eurogol Zeca:  

Željezničar je od prve minute krenuo ofanzivno, ali su gosti prije vodećeg gola imali dvije prilike da prvi dođu u vodstvo. Onda se ukazao Zec i postigao gol. 

U drugom dijelu, menadžer Amar Osim nije želio mnogo rizikovati. Ovaj susret za Plave je bio daleko važniji nego gostima, jer su s novim bodovima zadržali treće mjesto na tablici sa sasvim realnim šansama da i naredne sezone igraju u Ligi Europe.

Izdvajamo 67. minutu kada je rezervista Sadiković dobro izveo slobodan udarac s vrha kaznenog prostora, ali lopta je prohujala pored gola. 

Tri minute kasnije u iznenadnoj šansi našao se i Šabanadžović, ali je slabo šutirao iz izgledne situacije i Erić je zaustavio njegov udarac.

Gosti su u finišu sve više gubili snagu, a i nogometaši Željezničara nisu ulazili u veliki rizik, tako da je do kraja ostalo 1:0 za Željezničar i prilika je bila za novo slavlje Manijaka.  

Loading...

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak