Željo bolji od Zrinjskog pod reflektorima Grbavice (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Željo bolji od Zrinjskog pod reflektorima Grbavice (FOTO)

Foto: RadioSarajevo.ba

U posljednjoj utakmici 24. kola Premijer lige Željezničar je s minimalnih 1:0 svladao mostarski Zrinjski.

Reflektorima obasjana Grbavica dočekala je oko 8000 ljubitelja nogometa, koji su došli ispratiti posljednju utakmicu 24. kola Premijer lige između Željezničara i Zrinjskog.


Foto: RadioSarajevo.ba

Prvi dio nije uspio zadovoljiti nogometne sladokusce, a vrijedi izdvojiti tek polupriliku Bekrića s jedne i Žižovića s druge strane. Navijači Željezničara napravili su veliku bakljadu, a oko stotinu navijača bodrilo je i gostujući tim.


Foto: RadioSarajevo.ba

Željezničar je bolje otvorio nastavak i prvu pravu priliku ima preko Bučana u 55. minuti, ali golman Zrinjskog Melher odlično brani. Samo par minuta kasnije Željo vodi. Nakon ubacivanja iz kornera najprisebniji u šesnaestercu gostiju je Radovanović koji posprema loptu iza Melherovih leđa.

Mostarci su u dva navrata mogli do poravnanja, ali je oba puta neprecizan bio Selimović. Željezničar je završio utakmicu s igračem manje, jer je crveni karton zaradio Hrkač.


Foto: RadioSarajevo.ba

Iako je pretrpio novi gostujući poraz Zrinjski je još uvijek vodeća momčad i usuđujemo se reći novi prvak BiH. Željezničar se sa 33 boda učvrstio na sredini tablice.

Sarajevo je odnijelo bod sa gostovanja u Tuzli odigravši 0:0 sa domaćom Slobodom.

Velež je pobjedom od 2:0 nad Borcem pobjegao na pet bodova ekipama u opasnoj zoni Orašju i Posušju. Golove za Rođene dali su Čolić u 28. i Škaljić u 90. minuti. Posušje je kod kuće poraženo od Čelika sa 0:3, a Orašje u gostima od Laktaša sa 3:1.

Široki brijeg doživio je debakl na gostovanju kod Travnika. Dva gola za Travničane postigao je Dudić koji se nalazi na posudbi iz Željezničara. Treći pogodak za domaće postigao je Hodžić.

Rezultati:
Zvijezda - Slavija 2:1
Posušje - Čelik 0:3
Laktaši - Orašje 3:1
Modriča - Leotar 1:0
Velež - Borac 2:0
Sloboda - Sarajevo 0:0
Travnik - Široki Brijeg 3:0
Željezničar - Zrinjski 1:0

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak