Željezničaru propao transfer Čileanca Vargasa, Ćorić najavio dolazak novih pojačanja

0
Fena
Željezničaru propao transfer Čileanca Vargasa, Ćorić najavio dolazak novih pojačanja

Fudbaleri Željezničara u nedjelju, 1. septembra, na Grbavici dočekuju ekipu dobojske Sloge u meču petog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je nanizao tri pobjede i želi nastaviti seriju protiv ekipe koja je u dosadašnjem dijelu sezone odigrala dva meča u kojima ima jedan remi i poraz.

Trener Denis Ćorić ističe respekt prema protivniku, ali da ga zanima samo njegova ekipa i način na koji će izaći u nedjeljni meč.

Oglasio se ministar Zukan Helez nakon izvlačenja helikoptera: "Ganule su me poruke mladih ljudi"

"Prvi put otkako sam u Željezničaru sve igrače imam na raspolaganju. Imamo još dva-tri treninga do utakmice pa ćemo pokušati najboljih 11. Dobra atmosfera, dobra energija, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu a vidjet ćemo kako će sve završiti", kazao je Ćorić na pres-konferenciji.

Govorio je i o Čileancu Jeissonu Vargasu koji je najavljivan kao veliko pojačanje, te potvrdio da se iskompliciralo "u vezi papira" te da su "zatvorili tu priču".

Željezničar slavi Al-Jabera: Gol Saudijca za treću uzastopnu pobjedu

Huso Karjašević i Stefan Radinović, koji su bili povrijeđeni, vratili su se u trenažni proces i bit će u konkurenciji za naredni meč. Igrači koji su se kasnije priključili su također spremni ali će trebati, kako kaže, malo vremena da se adaptiraju.

Planiraju da dovedu još jednog ili dva pojačanja.

"Nećemo srljati. Da li ćemo uspjeti u tome, vidjet ćemo. Činjenica je da tražimo, razgovaramo, pa ćemo vidjeti za koji dan kako će ti razgovori završiti. Ja se nadam da ćemo završiti sve što smo planirali", zaključio je trener Željezničara.

Susret sa Slogom igra se u nedjelju od 18.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak