Željezničaru bod iz Travnika, Čeliku iz Vrapčića

Radiosarajevo.ba
Željezničaru bod iz Travnika, Čeliku iz Vrapčića

Čelik je uspio ostati neporažen kod vodećeg Veleža, sa deset igrača i Željezničar neporažen kod Travnika, dok je najuvjerljiviji bio Široki Brijeg sa gostujućom pobjedom od 4:2 kod Modriče.

Remi Veleža i Čelika

Puno drame je viđeno u derbi meču Veleža i Čelika, ali na kraju golova ipak nije bilo tako da je tim iz Zenice konačno ostvario dobar rezultat i time prekinuo stopostotni domaći omjer tima iz Mostara. Velež je i dalje prvi, a da li će tu ostati nakon ovog kola postaće jasno večeras kada svoj meč u Banja Luci završe Borac i Zrinjski.

Sam susret u Vrapčićima je donio puno veću dominaciju Veleža, po poništen gol na obje strane, ali ipak najveća drama je viđena u prvom od četiri minuta sudijske nadoknade. Naime, tada je uz očekivano velike proteste gostujućih igrača Veležu dosuđen penal, ali umjesto heroja je tragičar postao Adis Obad čiji je udarac sa bijele tačke sjajnom intervencijom zaustavio Čelikov Luka Bilobrk.

Željezničaru bod iz Travnika

Golova nije bilo ni na Piroti gdje je Željezničar još jednim gostujućim bodom nastavio sa dobrim otvaranjem sezone i to uz veoma nezgodan raspored. Ipak domaći su dominirali većim dijelom susreta, a nije im pomoglo ni to što je tim sa Grbavice poslednjih dvadesetak minuta igrao bez isključenog Milana Ćuluma koji je direktan crveni karton zaradio zbog udaranja laktom jednog domaćeg igrača.

Široki slavijo u Modriči

Daleko najviše uzbuđenja je danas donio susret u Modriči gdje je u konačnici Široki Brijeg slavio sa visokih 4:2 i sa tri vrlo značajna boda se probio na treće mjesto. Modriča je sa trećeg mjesta sada pala na peto, ali je uz malo sreće i ona vrlo lako danas mogla slaviti osvajanje sva tri boda.

Već 15. minuta donosi gol Argentinca Manuela za vodstvo Širokog, ali sjajna igra u završnici prvog poluvremena se Uljarima isplatila golovima Jadranka Bogičevića u 38. i Duška Stajića koji je u 43. minuti sjajno odradio solo-prodor i donio svom timu potpuni preokret na 2:1. Tada se činilo da je drugo poluvrijeme samo formalnost za igrače Modriče.

No već 58. minuta donosi novi gol Širokog kome je poravnanje na 2:2 donio Jure Ivanković, a na potpuni preokret, ovaj put gostiju, se čekalo još desetak minuta kada je Široki sa 3:2 poveo pogotkom Dalibora Šilića. Nakon ovog primljenog gola Modričani bezuspješno sve karte bacaju u napad, a to im se o glavu odbilo kontrom Jure Glavine koji u 81. minuti postavlja konačnih 4:2.

Derbi kola pripao Borcu

Nogometaši Borca došli su do svoje pete prvenstvene pobjede kojom su se učvrstili na prvoj poziciji premijerligaške tabele sa 16 bodova. Banjalučani su u derbiju kola lakše nego se to očekivalo savladali Zrinjski sa 3:0.

Domaćini su bolje otvorili utakmici i već u drugoj minuti zaprijetili preko Bilbije čiji udarac zaustavlja stativa. U 17. minuti isti igrač dovodi Banjalučane u vodstvo. Nakon duge akcije domaćina lopta se uz dosta sreće odbija od Bilbije koji je manirom vrsnog strijelca šalje iza leđa nemoćnog Mlehera.

Samo par minuta kasnije Vranješ šutira glavom u Melhera, a golman gostiju je pravovremenom reakcijom zaustavio još jednu izglednu priliku Borca. Zrinjski je uzvratio preko Kordića koji šutira preko gola.

U 31. minuti Bilbija koristi dobro dodavanje Makusumića i pogađa za 2:0. Mostarci su do kraja prvog djela probati ublažiti vodstvo domaćih. Ivanković je dva puta probao udarac, ali bez veće prijetnje za golmana Starčevića.

U drugom djelu smo na prvo uzbuđenje čekali sve do 60. minute. Jandrić je šutirao iz slobodnjaka zamalo iznad prečke golmana gostiju. Samo minut kasnije Kajkut upošljava Bilbiju koji iz izgledne prilike šutira direktno u Melhera. Jandrić je u 72. minuti odlično šutirao iz slobodnog udarca, a Melher je vršcima prstiju odbio loptu u korner.

Konačnih 3:0 za domaće postavio je Vranješ nakon velike greške Aničića, koji je umjesto svome golmanu, loptu dodao do usamljenog igrača Borca.

Sarajevo lako do druge ovosezonske pobjede

Nogometaši Sarajeva savladali su sa 3:1 ekipu Laktaša. U 6. minuti je Itijarević pogodio glavom za 1:0, a u 19. Pliska upošljava Jahovića koji vara gostujućeg golmana i postiže drugi pogodak za Sarajevo. Tek što je ušao u igru Alen Škoro postiže svoj prvi ovosezonski pogodak. Gosti su u posljednjim trenucima utakmice smanjili na 3:1.

Iako je sa minimalnih 1:0 na svome terenu savladala Zvijezdu, Sloboda je i danas pokazala vrlo malo, a jedini gol je u 81. minuti sa bijele tačke postigao Elvir Kuduzović. Domaću pobjedu od 1:0 je slavio i Rudar koji je na svom terenu u Prijedoru bio bolji od Slavije koja ove sezone ne pokazuje mnogo, a meč je riješen još u 20. minuti golom Gorana Bušića.

Premijer liga 6. kolo
Velež - Čelik 0:0
Modriča - Široki 2:4
Sloboda - Zvijezda 1:0
Rudar P. - Slavija 1:0
Travnik - Željezničar 0:0
Borac - Zrinjski 3:0
Sarajevo - Laktaši 3:1
Nedjelja
Olimpik - Leotar

Tabela:
1. Borac 6 5 1 0 12:3 16
2. Velež 6 4 2 0 15:3 14
3. Široki 6 3 1 2 9:6 10
4. Željezničar 6 2 3 1 5:4 9
5. Modriča 6 2 2 2 10:9 8
6. Sarajevo 5 2 2 1 7:7 8
7. Rudar P. 6 2 1 3 6:6 7
8. Laktaši 6 2 1 3 11:12 7
9. Sloboda 6 2 1 3 6:9 7
10. Zvijezda 6 2 1 3 5:8 7
11. Leotar 5 2 0 3 3:5 6
12. Slavija 6 1 3 2 3:5 6
13. Zrinjski 6 1 3 2 7:10 6
14. Čelik 6 1 2 3 3:5 5
15. Travnik 6 1 2 3 7:11 5
16. Olimpik 4 1 1 2 4:10 4

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak