Željezničaru bod iz Lukavice (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Željezničaru bod iz Lukavice (VIDEO)

Derbi susret petog kola, igran u Lukavici između Slavije i Željezničara, završen je bez pobjednika 1:1.

Gosti sa Grbavice su poveli već na samom otvaranju utakmice. Nakon kornera kojeg je izveo Bešlija u šesnaestercu domaćih najbolje se snalazi kapiten Plavih Cocalić i pogađa za veliko slavlje gostujućih navijača koji su na ovaj susret došli u velikom broju.

Nakon primljenog gola Slavija je stvorila nekoliko dobrih prilika a jednu takvu nije iskoristio Radovanović, tačnije golman Šehić je dobro reagovao.

Na drugoj strani Bekrić je imao dobru priliku, ali je zakomplikovao akciju i ostavio dovoljno prostora odbrani Slavije da otkloni opasnost.

Slavija je uspjela postići pogodak koji je poništen zbog ofsajd pozicije jer se jedan igrač, koji nije dodirnuo loptu, nalazio ispred golmana Željezničara i zasmetao mu prilikom intervencije, pa je svojim prisustvom prema mišljenju sudija uticao na pogodak.

Najbolju priliku za poravnanje domaći imaju u 37. minuti. Benović je izveo korner, Šehić odlazi u prazno, a Radovanović pogađa prečku. Igrači Slavije tražili su jedanaesterac jer je Čolića lopta pogodila u ruku dok je ležao na zemlji, ali se glavni sudija meča Dominković nije oglasio.

Do kraja poluvremena domaći su imali još jednu priliku, ali je udarac Šimića završio u naručju golmana Šehića.

Drugo poluvrijeme Slavija je krenula ofanzivno, ali je prvu pravu priliku imao Željezničar preko Bekrića. Željina 'desetka' je odlično prošao dva igrača Slavije i izašao pred golmana Lučića te ga pokušao lobovati, a njegov udarac završio je pored gola.

Nakon jednog napada domaćih loptu je u 65. minuti pokušao izbiti Bučan koji se prilikom intervencije okliznuo i poslao loptu natrag prema Šehiću. Golman Željezničara se dvoumio da li da uhvati loptu rizikujući tako indirekt ili otkloni opasnost. Lopta je na kraju završila u korneru kojeg je izveo Simić a kapiten domaćih Regoje glavom šutirao i matirao loše postavljenog Ibrahima Šehića.

Bučan je imao odličnu priliku da Željezničar ponovo dovede u vodstvo kada je sam izašao ispred Lučića, ali je traljavo šutirao i lopta je završila pored gola.

Do kraja susreta domaći su imali još dvije prilike. Nakon jedne gužve u šesnaestercu Cocalić je izbio loptu ispred Todorovića, Šehić u nastavku akcije odlično intervenisao, a odbrana Plavih otklonila opasnost. Drugu priliku imao je Radovanović koji je šutirao glavom i sa vanjske strane zatresao mrežu gostiju.

http://www.youtube.com/watch?v=UbYKkZunfm4


Neriješen rezultat je i najrealniji ishod ovog meča, kojim više mogu biti zadovoljni u taboru Plavih.

U dosta gruboj i nervoznoj utakmici sudija Dominković dodijelio je sedam žutih kartona.

Pobjede Zrinjskog i Širokog

Aktalni prvak Bosne i Hercegovine ubilježio je prvu ovosezonsku pobjedu. Plemići su na svom stadionu savladali Rudar iz Prijedora sa 3:1.

Mostarci su bolje otvorili utakmicu i stvorili nekoliko dobrih prilika, što im se isplatilo u 23. minuti kada su do vodstva došli iz jedanaesterca, a precizan s bijele točke bio je Mario Ivanković. Desetak minuta kasnije Žuržinov pogađa za 2:0. Zadro je u 58. minuti riješio pitanje pobjednika. Sve što su gosti iz Prijedora uspjeli uraditi jeste pogoda Stojića za konačnih 3:1.

Široki brijeg je sa novim trenerom na klupi Tonijem Karačićem ispratio Slobodu sa 2:0. Prvi je mrežu Tuzlaka zatresao Wagner u 20. minuti, a konačan rezultat postavio je Vareja u 53. minuti. Širokobriježani su ubilježili još nekoliko sjajnih prilika dok su gosti uputili samo jedan udarac prema protivničkom golu.

U ponedjeljak se igra posljednji susret petog kola, između Sarajeva i Travnika.

Tabela:
1. Velež 5 4 1 0 15:3 13
2. Borac 5 4 1 0 9:3 13
3. Modriča 5 2 2 1 8:5 8
4. Željezničar 5 2 2 1 5:4 8
5. Laktaši 5 2 1 2 10:9 7
6. Široki Brijeg 5 2 1 2 5:4 7
7. Zvijezda 5 2 1 2 5:7 7
8. Zrinjski 5 1 3 1 7:7 6
9. Slavija 5 1 3 1 3:4 6
10. Leotar 5 2 0 3 3:5 6
11. Rudar 5 1 1 3 5:6 4
12. Čelik 5 1 1 3 3:5 4
13. Travnik 4 1 1 2 6:9 4
14. Sloboda 5 1 1 3 5:9 4
15. Olimpik 4 1 1 2 4:10 4
16. Sarajevo 3 0 2 1 2:5 2

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak