Sloboda odnijela bod sa Grbavice

Radiosarajevo.ba
Fudbalski klub Željezničar dočekao je danas u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica, tuzlansku Slobodu. Susret je završen rezultatom 1:1.

Željezničar je već na samom početku vezao dvije 'poluprilike'. Blagojević je centrirao u drugoj minuti, no Pirić odlično interveniše ispred Stevanovića. Samo tridesetak sekundi kasnije Lendrić šutira s 25 metara, ali lopta odlazi preko gola.

Prvi ozbiljniji pokušaj na drugoj strani desio se u 18. minuti. Stjepanović je odlično pronašao Krpića u kaznenom prostoru Plavih, no napadač Slobode je bio u nedozvoljenoj poziciji pa je potencijalna šansa otišla u nepovrat.

Dvije minute kasnije šansa za Plave na drugoj strani. Slobodan udarac s 25 metara je izveo Blagojević iz dobre pozicije, no loše je šutirao, lopta odlazi visoko preko gola. Minutu kasnije Blagojević ponovo šutira, ovaj put s 20 metara, a Pirić brani uz male poteškoće.

Željezničar je propustio veliku šansu u 35. minuti. Lendrić se sjajno izborio za loptu, uposlio Križmana, Pirić je već bio savladan, no igrač Želje ne uspijeva poslati loptu u mrežu, tačnije pogađa igrača Slobode koji je bio na liniji.

U 42. minuti Lendrić ne uspijeva šutirati iz jako dobre pozicije nakon što ga je uposlio Siniša Stevanović, nego samo pogađa odbranu gostiju. Dvije minute kasnije Stevanović centrira iz slobodnog udarca, Križman šutira glavom, ali pogađa prečku, pa je rezultat na poluvremenu glasio 0:0.

Fudbaleri Plavih su tražili jedanaesterac na početku drugog poluvremena nakon što je Memija pao u kaznenom prostoru gostiju, no na kraju je Valjić pokazao žuti karton igraču Želje radi simuliranja. Nedugo zatim šut na drugoj strani. Stjepanović je pokušao s vrha kaznenog prostora, ali je prebacio gol domaćih.

U 62. minuti Željezničar dolazi do vodstva. Lendrić je pogodio nakon ubačaja iz kornera te je otpor Slobode 'konačno' slomljen. U 74. minuti slobodan udarac za goste na 25 metara iskosa. Fatić je ubacio, no Kjosevski odlično interveniše i izbija loptu.

U 81. minuti Lendrić šutira nakon ubačaja, a Pirić brani bez problema. Tri minute nakon toga Sloboda dolazi do poravnanja. Krpić je pogodio nakon ubačaja iz kornera. U samom finišu susreta Zec je izašao sam pred Kjosevskog, ali je siguran golman Plavih. Ostalo je do kraja susreta 1:1. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak