Željezničar dočekuje sarajevsku Bosnu

Radiosarajevo.ba
Željezničar dočekuje sarajevsku Bosnu

Nakon što je Modriča Maksima 8. septembra ubjedljivo savladala ekipu Slobode iz Bosanskog Novog sa 6:1, i na taj način se plasirala u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, u utorak će biti poznata još dva tima koja će ući među 16 najboljih.

Na stadionu Grbavica od 20,00 sati Željezničar dočekuje sarajevsku Bosnu. Domaćin je apsolutni favorit u ovom susretu, ali trener Plavi Amar Osim zahtjeva maksimalan pristup u ovom susretu.

"Ne smijemo potcijeniti protivnika jer bi nam, u tom slučaju mogao napraviti problem. Ako budemo igralu ponom snagom pobjeda ne i smjela doći u pitanje", rekao je Osim za Dnevni avaz.

U ovom susretu Osim neće moći računati na Ćuluma koji je isključen u prvenstvenom susretu protiv Travnika, a upitan je nastup Serdarevića koji je subotnju utakmicu napustio zbog povrede.

Ova dva tima kroz istoriju su se više puta su sastajala, što u prijateljskim, što u takmičarskim utakmicama. Željezničar i Bosna su prvu utakmicu odigrali davne 1947. godine. Željezničar je u toj prijateljskoj utakmici slavio sa 4:0. Ukupno su odigrali šest ligaških utakmica u raznim ligama, gdje je Bosna slavila samo jednom, a jedan je susret završen bez pobjednika.

Bosna i Željezničar su se 1952. godine sastale u Kupu bivše države, a Željezničar bio uspješniji i sa 5:1 prošao dalje.

U Tesliću će kod Proletera prolazak među šesnaest najboljih tražiti Leotar. Trebinjci su favoriti u ovom susretu, ali Proleter u Prvoj ligi RS-a pruža dobre partije i trenutno se nalaze na trećoj poziciji.

Susret u Tesliću je na rasporedu u 16,00 sati.

Utorak:

Željezničar - Bosna
Proleter (Teslić) - Leotar

Srijeda:
Rudar (Prijedor) - Sutjeska (Foča)
Sloga (G.Vakuf/Uskoplje) - Zvijezda
Slavija - Turbina (Jablanica)
Kozara (B.Gradiška) - Široki Brijeg
Travnik - Jedinstvo
Čelik - Krajina (Cazin)
Zrinjski - Mladost (Donji Svilaj)
Rudar (Kakanj) - Sloboda
Velež - BSK (Banja Luka)
Borac - Posušje
Sarajevo - Radnik (Hadžići)
Olimpik - Radnik (Lipnica)
Laktaši - Sloga (Doboj)

Odigrano 8. septembra
Modriča - Sloboda (Bos. Novi) 6:1

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak