Zdravko Mamić uplatio 50.000 KM pomoći: "Srce mi se para gledajući prizore moje BiH"

6
Radiosarajevo.ba
Zdravko Mamić uplatio 50.000 KM pomoći: "Srce mi se para gledajući prizore moje BiH"

Povodom poplava koje su u petak, 4. oktobra pogodile Bosnu i Hercegovinu oglasio se i Zdravko Mamić, nekadašnji čelnik GNK Dinamo Zagreb.

Mamić, koji posljednjih godina živi u našoj zemlji kao bjegunac od hrvatskog pravosuđa, potresen je prizorima koji jutros stižu iz Jablanice, Konjica, Visokog, Fojnice, Tarčina, Kiseljaka, Kreševa i Hadžića, a povodom tragedije u kojoj je život izgubilo najmanje 17 osoba, oglasio se na svojoj Facebook stranici.

Otkrio je da je uplatio 50.000 KM pomoći pogođenim stravičnom prirodnom nesrećom.

Nakon katastrofalnih poplava u BiH: Meteorolozi otkrivaju šta nas čeka u narednim danima

"Od jutra mi se srce para gledajući prizore prirodne katastrofe koja je poplavila i razorila moju Bosnu i Hercegovinu. Razoreni gradovi i velik broj odnesenih nevinih života naših braće i sestara koji su poginuli ili nestali u Tarčinu, Kiseljaku, Kreševu, Jablanici, Konjicu te drugim mjestima traži brzu reakciju svih nas", napisao je Mamić.

Pozvao je Mamić i svoje prijatelje da donacijom pomognu ljudima pogođenim prirodnom nesrećom.

"Pozivam sve svoje prijateljice i prijatelje da slijede primjer moje obitelji i mene, te svojom donacijom u skladu sa mogućnostima uplate sredstva za one kojima je pomoć trenutno najpotrebnija putem organizacije Pomozi.ba. Pomozite odmah jer Bosna i Hercegovina nas danas sve treba! Pomoći možete pozivom na humanitarni telefonski broj 17039", poručio je Mamić, priloživši u objavi i brojeve računa na koje se novčana pomoć može uplaćivati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak