Završen turnir 'Bosna 2009.'

Radiosarajevo.ba
Završen turnir 'Bosna 2009.'

U desetom kolu 39. međunarodnog velemajstorskog šahovskog turnira "Bosna 2009." postignuti su sljedeći rezultati: Harikrishna - Eljanov remi, Wang Hao - Movsesian 1:0 i Predojević - Sokolov remi.

Konačna tabela: Pavel Eljanov 7, Borki Predojević i Wang Hao po 5,5, Sergei Movsesian 5, Pentala Harikrishna 4 i Ivan Sokolov 3 poena.

Ukrajinski velemajstor Eljanov je u sigurnom stilu ostvario zaslužen trijumf. Zabilježio je četiri pobijede i šest remija što mu je donijelo 20 rejting poena.

Najmlađi bh. velemajstor Predojević postigao je veliki uspjeh prezentiravši igru 'iskusniju' od svojih godina. Kinez Wang Hao je odličnom igrom u drugom krugu, gdje je osvojio četiri poena iz pet partija, dostigao rejting od 2.700 poena.

Prvi nosioc Movsesian je u finišu pao na četvrto mjesto, a više se očekivalo i od Indijca Harikrishne a posebno od bh. reprezentativca Sokolova.

Turnir "Bosna 2009." je ispunio očekivanja bh. i svjetske šahovske javnosti.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak