Zagrebački Dinamo vraća jednog od najboljih igrača u historiji kluba?

0
Radiosarajevo.ba
Zagrebački Dinamo vraća jednog od najboljih igrača u historiji kluba?

Dinamo Zagrebu pobjedom u subotu, 11. maja, nad ekipom Osijeka (1:0) osvojio je novu titulu prvaka Hrvatske.

Čim završi sezona, novopečeni sportski direktor Marko Marić sa svojim će timom krenuti u slaganje ekipe za narednu sezonu.

Klub bi mogao napustiti Martin Baturina, a pravo je pitanje što će biti s Brunom Petkovićem i njihovi možebitni odlasci uvelike će dirigirati Dinamove poteze u ljetnom prijelaznom roku.

Član predsjedništva Željko Komšić se sastao sa ambasadorom Palestine u BiH

Potpuno je jasno da će biti odlazaka, ali i dolazaka, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da Modri ovog ljeta pokušaju vratiti jednog od svojih najboljih igrača u historiji.

Mislav Oršić otišao je iz Dinama u zimskom prijelaznom roku prošle godine u Southampton za šest milijuna eura (11.7 miliona KM). Međutim, Oršić se nije proslavio i vrlo brzo je završio u turskom Trabzonsporu.

Pogledajte potez kapitena Dinama nakon incidenta na Poljudu: Viralni snimak oduševio region

U Trabzonu je trebao biti jedan od glavnih igrača, ali je na ljetnim pripremama teško povrijedio koljeno i kompletnu sezonu je naporno radio na oporavku.

U tome je i uspio i početkom prošlog mjeseca vratio se na teren. Oršić je u posljednjih mjesec dana upisao šest nastupa, ali je odigrao ukupno 43 minute.

Oršić u Trabzonu zarađuje oko 1.6 miliona eura godišnje (3.12 miliona KM), a ugovor ima do narednog ljeta, a on sam navodno nema ništa protiv povratka u Dinamo.

Nikakvi pravi kontakti još uvijek nisu uspostavljeni, ali Oršićev povratak je još ljetos zaintrigirao Dinamove čelnike, koje se od tad promijenilo, javlja SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak