Velež opet na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Velež opet na Grbavici

Foto: RadioSarajevo

Utakmicama u subotu se igra pet susreta nogometnog prvenstva Bosne i Hercegovine. Najzanimljivije će biti na Grbavici i na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Velež nakon samo tri dana ponovo gostuje na Grbavici. Rođeni će se pokušati osvetiti izabranicima Amara Osima za izbacivanje iz kupa. Šef stručnog štaba Veleža Abdulah Ibraković neće moći računati na Čolića, Šečića i Kneževića, koji će ići pred Disciplinsku komisiju Veleža. Razlog je kako javlja rtvmo.ba, buran noćni život koji provode ovi igrači.

"Od svojih igrača zahtijevam da ponove isti pristup i igru kao i prije tri dana u okviru kupa BiH kada smo odigrali odlično ali smo nezasluženo poraženi", rekao je Ibraković za sportin.ba.

"Odigrali smo dva susreta protiv Veleža u jako kraktom vremenskom periodu tako da smo dobro upoznali jedni druge. Neće biti nekih većih promjena u sastavu i mislim da niti ja, a niti kolega na klupi Veleža, ne možemo više iznenaditi jedan drugog. Ponavljam, očekujem neizvjestan meč gdje će sitnice odlučivati o pobjedniku", rekao je za sportsport.ba Amar Osim.

Lider na tabeli ekipa Borca nakon dva uzastopna, i jedina, poraza dočekuje Slobodu.

"Izaći ćemo na teren maksimalno angažovani sa samo jednim ciljem. Želimo da obradujemo naše navijače jer dvadesetak dana nismo igrali pred njima, vjerujem da su se uželjeli istinskog fudbala. Za nas je ovaj susret izuzetno važan i vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, a to je osvajanje nova tri boda", istakao je za borac-sport.com jedan od najiskusnijih igrača Borca Oliver Jandrić.

11. kolo Premijer lige BiH:
Zvijezda - Laktaši (15,00)
Čelik - Travnik (15,00)
Rudar P. - Modriča (15,00)
Željezničar - Velež (18,00)
Borac - Sloboda (18,00)
Slavija - Olimpik (nedjelja)
Zrinjski - Sarajevo (nedjelja)
Široki - Leotar (nedjelja)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak