Veh trener Wolfsburga naredne dvije godine

Radiosarajevo.ba
Veh trener Wolfsburga naredne dvije godine

U ponedjeljak su u bundesligaškom prvaku predstavili novog trenera Wolfsburga, 48-godišnjeg Armina Veha, koji je potpisao ugovor na dvije godine.

Novi će šef stručnog stožera, kao i njegov prethodnik Felix Magath, objedinjavati uloge trenera i sportskog direktora.

Veh je u februaru 2006. godine također naslijedio Magatha na klupi Stuttgarta. Sljedeće je sezone njemački tim doveo do naslova prvaka.

"Njegova je velika prednost što je već jednom osvojio titulu, zna kako se to radi. Zna također kako se ulazi u novu sezonu s osvojenim naslovom prvaka", izjavio je direktor Wolfsburga Juergen Marbach.

Veh je svoje prvo predstavljanje novinarima iskoristio za čestitke svom prethodniku.

"Preuzeti ekipu koja je aktualni prvak Njemačke u svakom je slučaju teška ali i uzbudljiva misija. Tim ima enorman potencijal, a Felix Magath je u protekle dvije sezone odradio fenomenalan posao", rekao je Veha.

Novi je trener također izrazio nadu da će mu ekipa ostati na okupu, ali je i dodao da, pored najboljeg napadačkog dvojca u istoriji Bundeslige, treba još jednog vrhunskog napadača.

Brazilac Grafite i Bosanac Edin Džeko ove su sezone zajedno postigli 54 gola oborivši bundesligaški rekord. Njih dvojca su postigli više golova od čak jedanaest timova koji su nastupali u Bundesligi minule sezone.

Trenersku karijer u Armin Veh počeo je niželigašu u FC Augsburg 1990. godine. Vodio je još Greuther Fürth, Reutlingen, Hansa Rostock i Stuttgart.

Felix Magath će naredne sezone voditi Schalke 04.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak