Večeras spektakl u Ligi prvaka: Lewandowski se vraća u "staro jato", Barca željna osvete

0
Radiosarajevo.ba
Večeras spektakl u Ligi prvaka: Lewandowski se vraća u "staro jato", Barca željna osvete

Brojni fudbalski spektakli na rasporedu su večeras širom Europe.

Ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini večeras će se "zalijepiti" za fotelje jer utakmica poput one u Minhenu u kojoj se sastaju Bayern i Barcelona se ne propušta.

Robert Lewandowski se vraća na "svoju" Alianz Arenu sa zahuktalom Barcelonom koja je nanizala nekoliko fantastičnih rezultata u posljednje vrijeme.

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Detalji drame na meču FC Barcelone: Golman postao heroj i spasio život čovjeku na tribinama

Katalonci za poraz ne znaju od maja, a Bavarci od aprila. Bayern je u 9 mečeva ove sezone postigao 31 gol, odnosno više od tri po meču, dok je Barcelona od početka sezone odigrala 6 mečeva i postigla čak 20 golova.

Sve to trebalo bi nam garantovati spektakularnu nogometnu predstavu s mnogo golova. Vjerovali ili ne, Barcelona je u posljednjih 9 mečeva samo jednom pobijedila Bayern, dok su Bavarci upisali 7 pobjeda uz jedan remi. Posljednja 4 meča Bayern je dobio uz gool razliku 17:4. Najviše se pamti epski meč iz Lisabona u ljeto 2020. godine kada je Bayern izbacio Barcu iz Lige prvaka pobijedivši je 8:2.

Osim tog meča, večeras će biti odigrano još sedam utakmica 2. kola Lige prvaka, a najzanimljivije bi trebalo biti na Anfieldu gdje će Liverpool ugostiti Ajax u nesuđenom finalu iz 2019. godine. Ništa manje interesantno neće biti ni na BayAreni u Leverkusenu gdje će Bayer dočekati Atletico Madrid. Inter našeg Edina Džeke od 18:45 sati gostuje kod Viktorije Plzen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak