Van Dijk nije dobio nagradu, ali je jednom rečenicom uništio Ronalda

Radiosarajevo.ba
Van Dijk nije dobio nagradu, ali je jednom rečenicom uništio Ronalda

Virgil van Dijk za samo je sedam bodova ostao kratak u utrci za Zlatnu loptu s Lionelom Messijem. Holanđanin je na kraju imao 679 bodova (svega sedam manje od Messija), pa se morao zadovoljiti drugim mjestom u poretku.

Velemajstor ponovo najbolji: Lionel Messi šesti put osvojio Zlatnu loptu!

Lionel Messi osvojio je "Zlatnu loptu", nagradu namijenjenu najboljem svjetskom fudbaleru u 2019. godini! Argentinski reprezentativac i fudbaler Barcelone je prestižnu nagradu magazina "France Football" osvojio šesti put u karijeri i tako nadmašio Cristiana Ronalda koji je pet puta bio najbolji. U izboru za "Zlatnu loptu" učestvovalo je 180 novinara iz čitavog svijeta koji su najviše glasova dali Messiju.

Van Dijk je sinoć poentirao i prije same ceremonije. Dok je dolazio u pariški Theatre du Chatelet gdje se dodjela održavala, nogometaš Liverpoola susreo se s novinarskim pitanjima i konstatacijama.

Jedna od njih glasila je:

"Cristiano Ronaldo neće večeras biti ovdje, to vam je jedan rival manje u utrci za Zlatnu loptu."

Na to je Van Dijk kao iz topa ispalio:

"Zar mi je on stvarno bio rival?"

Njegova reakcija postala je hit na društvenim mrežama, a hoće li i na koji način Portugalac reagirati, ostaje nam vidjeti...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak