Uskoro počinje 11. Međunarodni memorijalni turnir "Josip Katalinski Škija" u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba

Međunarodni memorijalni turnir "Josip Katalinski Škija", u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera svih vremena i proslavljenog reprezentativca bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) bit će održan u Sarajevu, 10.06.2023.godine, sa početkom u 08.00 sati.

Organizatori ovog turnira su NK Omladinac i AN Josip Katalinski Škija iz Sarajeva.

Utakmice će biti odigrane na stadionu Doglodi ( 2011. i 2013. godište), SC Igman Ilidža (2009. godište), te u dvorani Hotela Delminium (2015. godište).

Da li će u Bosni i Hercegovini ponovo poskupjeti kafa?

Ovogodišnji ambasador Turnira je Vedad Radonja, koji je prije 11 godina i sam učestvovao kao takmičar, a koji danas igra za AEK Athens FC iz Grčke.

Josip Katalinski – Škija bio je igrač sarajevskog Željezničara i francuske Nice. Za reprezentaciju Jugoslavije od 1972. godine do 1977. odigrao je 43 utakmice postigavši 10 golova.

Po okončanju igračke karijere bio je uspješan trener u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Bio je uposlenik N/FS BiH i direktor omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak