Upoznajte maskotu Europskog prvenstva u Njemačkoj - zove se Albärt

0
Radiosarajevo.ba
Upoznajte maskotu Europskog prvenstva u Njemačkoj - zove se Albärt

Maskota Europskog nogometnog prvenstva sljedeće godine u Njemačkoj zove se Albärt, objavio je u srijedu, 7. jula, Njemački nogometni savez, prenosi Njemačka novinska agencija (DPA).

Na stranicama UEFA-e izglasano je ime maskote medvjeda čiji je izgled odavno odabran. Svoj glas dali su i učenici širom Europe.

Albärt, što je kombinacija imena Albert i njemačke riječi za medvjeda (Bär), dobio je najviše, 32 posto glasova. U igri su još bili Bärnardo, Bärnheart i Herzi von Bär.

Nakon što je otkrila da ima rak, stigle nove vijesti o Vedrani Rudan: ‘Kaže da je konačno spoznala’

"Kao porodičan čovjek znam koliko je važno poticati dječju maštu", rekao je direktor prvenstva i kapetan njemačke reprezentacije koja je 2014. osvojila Svjetsko prvenstvo Philipp Lahm. Dodao je kako bi zabavna i popularna maskota trebala privući djecu nogometu.

Euro 2024. igrat će se u 10 njemačkih gradova od 14. juna do 14. jula. Italija brani naslov prvaka, dok se Njemačka automatski kvalificirala unatoč lošim rezultatima u posljednje vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak