Triler na Stamford Bridgeu, remi u Minhenu

Radiosarajevo.ba
Triler na Stamford Bridgeu, remi u Minhenu

Nakon odigranih utakmica u utorak poznata su dva polufinalista Lige prvaka, a to su, kako se i očekivalo Chelsea i Barcelona.

Chelsea - Liverpool 4:4

Chelsea i Liverpool odigrali su još jednu vrhunsku utakmicu za pamčenje. Nakon pobjede Chelsea u Liverpoolu od 1:3 mnogi su otpisivali Redse.

Igrači Refe Beniteza, ipak, nisu mislili tako. Nakon početničkog odmjeravanja snaga i nekoliko prilika na obje strane u 19. minuti Aurelio iz slobodnog udarca koristi nepažnju Čeha i dovodi goste u vodstvo.

Novi šok za domaće navijače dogodio se u 28. minuti kada junak susreta sa Anfielda, Ivanović povlačio Alonsa za dres, a glavni sudija meča Cantalejo pokazao na bijelu tačku. Alonso je bio precizan sa jedanaest metara i tako doveo Liverpool u prednost od 0:2. Za prolazak im je bio potreban još jedan pogodak, pod uslovom da ne prime niti jedan.

Nije sve teklo po Benitezovom scenariju. U drugom poluvremenu domaći u samo pet minuta postižu dva gola. Prvo je Drogba, na asistenciju rezerviste Anelke pogodio u 52. minuti, da bi Alex u 57. iz slobodnog udarca poravnao na 2:2. Kada je Frank Lampard u 76. minuti zabio za 3:2 činilo se kako je sve gotov .

Ipak, momci u crvenim dresovima nisu mislili tako. U samo dvije minute Lucas (81.) i Kuyt (83.) vraćaju Liverpoolovim navijačima nadu.
Završnu riječ, ipak, je imao Lampard koji minut prije kraja pogađa sa vrha šesnaesterca i od stativu šalje loptu iza leđa Reine za konačnih 4:4.

Bayern - Barcelona 1:1

Bayern se pred svojom publikom remijem oprostio od evropskog takmičenja u ovoj sezoni. Bavarski klub je u utakmicu ušao sa ogromnim zaostatkom od 4 gola i samo je čudo moglo spasiti Klinsmannov tim od ispadanja iz Lige prvaka.

Domaći su odlično otvorili susret i već u 6. minuti preko Tonija imali dobru priliku za postizanje pogotka, a najbolje prilike za goste propustili suEto'o i Alves.

Bayern je ipak uspio doći u vodstvo u 47. minuti kada Ribery odlično utrčava na dodavanje Ze Roberta i zabija za 1:0.

Nakon primljenog pogotka gosti pružaju bolju partiju i u 74. minuti Keita realizuje odličnu akciju Barcelone i poravnava na 1:1.

Do kraja utakmice treba izdvojiti udarac
Lahma u 78. minuti, ali je Valdes bio na mjestu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak