Test pred kvalifikacije za SP 2010.

Radiosarajevo.ba
Test pred kvalifikacije za SP 2010.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekati starog protivnika, kako selektor Ćiro kaže "azijskog diva", reprezentaciju Irana.

Bit će ovo posljednja provjera bh. selekcije pred ključne kvalifikacione utakmice koje slijede početkom septembra.

Iako bez nekih standardnih igrača, Misimovića, Muratovića, Rahimića i drugih, nad Irancima se u svakom slučaju očekuje pobjeda.

Za poziciju Zvjezdana Misimovića konkuriraju Semir Štilić i Miralem Pjanić. Štilić briljira u ekipi Lecha i trenutno je u boljoj formi od Pjanića, barem što se tiče pružanja partija u klubu.

Večeras bi obojica mogli dobiti priliku za minutažu na terenu. Onaj ko pokaže bolju igru u okršaju sa Iranom najvjerovatnije će nastupiti u septembru protiv selekcije Armenije i na taj način zamijeniti plejmejkera bh. reprezentacije Zvjezdana Misimovića, koji susret sa Armenijom neće moći igrati zbog žutih kartona.

Pobjeda protiv Irana bi bila sjajna uvertira pred mečeve sa Armenijom i Turskom - nastavilia bi se pobjednička atmosfera u reprezentaciji, a ostvario bi se i određen pomak na FIFA-inoj ljestvici. Također bi se popravio i međusobni rezultat sa reprezentacijom Irana.

Reprezentacija BiH bi utakmicu trebala početi u sljedećem sastavu: Su­pić, Na­da­rević, Spa­hić, Da­mja­no­vić, Sa­li­ho­vić, Ja­hić, Bajramović, Pja­nić, Ibri­čić, Ibi­še­vić i Dže­ko.

Na klupi su: Nur­ko­vić, Mir­vić, Mra­vac, Ra­de­ljić, Štilić, Zec, Sa­do­vić,

Utakmica će također biti i provjera za novi - stari tandem Edina Džeke i Vedada Ibiševića koji su bili efikasni posljednji put na utakmici protiv selekcije Slovenije u kojoj je reprezentacija BiH slavila s 4:3.

Vezano:
Počele pripreme nogometaša BiH

reprezentacija.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak