Terim: Dobri ste ali vas možemo pobijediti

Radiosarajevo.ba
Terim: Dobri ste ali vas možemo pobijediti

Reprezentacija Turske očekuje puno od susreta na Bilinom Polju, koja je za izabranike Fatiha Terima odlučujuća za nastavak borbe za drugu poziciju.

Turski izbornik Fatih Terim održao je konferenciju za novinare pred sutrašnju utakmicu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

"BiH igra na svom terenu, pred svojom publikom gdje znaju samo za pobjede i to svakako predstavlja prednost za njih. No mi želimo pobijediti i ostati u utrci za drugo mjesto. Ukoliko to uspijemo sve je otoreno. Oni putuju u Estoniju, mi u Belgiju. U zadnjem kolu mi igramo s Armenijom dok će oni dočekati Španiju. Naše je da igramo svoju igru, pokažemo hrabrost i ostavimo srce na terenu. Ako izgubimo nije kraj svijeta. Čestitat ćemo im plasman u baraž i reći navijamo za vas". rekao je Terim te uputio par komplimenata na račun naše selekcije.

"Bosna i Hercegovina ima tehnički izuzetno potkovanu, skladnu i efikasnu momčad. Pod vodstvom izbornika Blaževića zabili su 26 golova u 10 utakmica", nakon čega je izrazio poštovanje prema protivniku i izborniku Blaževiću kojeg prema vlastitim riječima izuzetno cijeni.

Terim je naglasio kako ima alternative za igrače koji neće sutra nastupiti te da će igrati napadački tražeći pobjedu ali da neće zaboraviti odbranu koja mora odigrati na visokom nivou što nije bio slučaj u utakmici s Estonijom u kojoj su slavili sa 4:2.

"Sutra ćemo biti pažljivi u tom pogledu, a i vezni red bi trebao doprinijeti i u defanzivnom smislu", nastavio je i rekao kako u momčadi neće biti većih iznenađenja, možda jedna do dvije izmjene u odnosu na momčad koja se u subotu suprotstavila Estoniji.

Vezano:
Utakmica koja se ne smije izgubiti
Turska javnost vjeruje u Terimove izabranike
Terim optimista pred susret u Zenici

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak