Švicarci tvrde da imaju validan ugovor sa bh. Savezom

Radiosarajevo.ba
Švicarci tvrde da imaju validan ugovor sa bh. Savezom

Još uvijek se nije stišala bura oko spornog ugovora oko TV prava koji je N/FSBiH potpisao sa agencijom SportFive, a pojavili su se i neki novi detalji, koji dokazuju da stvari mogu biti još crnije.

Kako saznaje Oslobođenje švicarska marketinška agencija Kentaro tvrdi da ima validan ugovor sa N/FSBiH, te bi u ponedjeljak trebali doći u Sarajevo, gdje će od čelnika Saveza tražiti obeštećenje od čak šest miliona eura, s obzirom na to da su čelnici bh. kuće nogometa potpisali ugvoor i sa agencijom SportFive.

Naš izvor iz Izvršnog odbora N/FSBiH tvrdi kako je na sjednici u Tesliću već bilo govora o Švicarcima, koji su se odjednom pojavili u cijeloj priči, a da je na pomolu novi skandal, pokazuje i to da će se čelnici N/FSBiH danas susresti sa predstavnicima marketinške agencije Kentaro i to uoči razgovora sa kandidatima za generalnog sekretara N/FSBiH.

Saznajemo i to kako većina članova Izvršnog odbora nije zadovoljna potpisanim ugvorom sa agencijom SportFive isključivo zbog toga što nisu vidjeli pod kojim uslovima se taj ugovor potpisuje, a jasno je da odluku o potpisivanju nije smio donijeti sam Iljo Dominković, tadašnji predsjednik Saveza, već izričito Izvršni odbor.

“Što se mene tiče, taj ugovor nije validan i ne postoji, jer ga niko od članova Izvršnog odbora nije potpisao niti vidio“, tvrdi neimenovani izvor za Oslobođenje i dodaje kako je na sjednici u Tesliću Hamdija Abdić Tigar iznio navode da je njegov prijatelj na osnovu ugovora između agencije SportFive i N/FSBiH samo 'na kafu' zaradio oko 600.000 maraka.

Postavlja se pitanje koliko su onda zaradili potpisnici ugovora sa SportFiveom i da li je lični interes, odnosno zarada, bila jedan od razloga zašto je pomenuti ugovor potpisan bez znanja ostalih članova IO?

Podsjećanja radi, nakon sjednice u Tesliću objavljeno je kako se ugovor o TV pravima potpisan sa agencijom SportFive šalje u FIFA i UEFA na ekspertizu, nakon čega će se članovi IO ponovo sastati.

Tek nakon što stručnjaci iz Svjetske i Evropske fudbalske federacije pošalju svoje mišljenje, članovi IO će ponovo raspravljati o ugovoru.

Do ovakvog raspleta situacije stiglo se na prijedlog Mileta Kovačevića, predsjednika FSRS i tužioca N/FSBiH, a utvrđena je nepobitna činjenica da je Izvršni odbor ranije morao saznati o detaljima ugovora i da se nije smio potpisati bez njihove saglasnosti.

Inače, u ponedjeljak su zakazani intervjui sa kandidatima za generalnog sekretara N/FSBiH, koji bi trebao biti imenovan 15. maja.

oslobođenje.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak