Svi žele pobjedu

Radiosarajevo.ba
Svi žele pobjedu

U subotu se igra 93. vječiti derbi na stadionu Grbavica između Željezničara i Sarajeva.

Sarajevo se bori za izlazak u Evropu, dok je za Željezničar ova utakmica stvar prestiža.

Na tradicionalnoj zajedničkoj press konferenciji uoči utakmice klubovi su bili u najjačem sastavu. Domaćina su predstavljali predsjednik kluba Faruk Telibećirević, trener Demir Hotić i kapiten Edis Mulalić, dok su FK Sarajevo zastupali predsjednik Upravnog odbora Hajrudin Šuman, trener Mehmed Janjoš i kapiten Muhamed Alaim.

Nakon uvodnih kurtoaznih riječi Željinog predsjednika, kao što je to već običaj, prvi su se prisutnim novinarima obratili predstavnici bordo tima. Svi žele pobjedu, piše Oslobođenje.

"Nemamo šta da krijemo. Zainteresovani smo za pobjedu kojom bismo 100 posto utemeljili izlazak u Evropu. Vjerujem da imamo snage i znanja da to i učinimo", rekao je Šuman.

Vezano>>Škoro: Prepuštamo Želji ulogu favorita

"Respektujemo i cijenimo svaku bh. ekipu, ali mislim da se niko neće naljutiti ako kažem da su sudari Želje i Sarajeva jedini istinski derbi u BiH. Očekuje nas teška utakmica, no od svojih igrača očekujem da pokažemo i dokažemo kako posljednji rezultati nisu plod slučajnosti nego istinskog kvaliteta ekipe Sarajeva. Apelujem na navijače oba tima da svojim sportskim i fer navijanjem uljepšaju ovaj derbi, a mi ćemo se na terenu potruditi da im prikažemo kvalitetnu igru dostojnu derbija", rekao je Mehmed Janjoš.

Alaim dodatni zalog optimizma vidi i u izjavama Željinih igrača u medijima.

"Izjave igrača Želje u medijima su najbolji motiv. U ime igrača mogu obećati da ćemo učiniti sve sa naše strane da obradujemo naše navijače. U utakmicu ulazimo hladne glave i sa uvjerenjem da Grbavicu možemo napustiti neporaženi. Do ovjere karte za Evropu treba nam još šest bodova i, ako Bog da, već prvu prepreku ćemo apsolvirati kako treba", rekao je golman Bordo tima.

Alaim: Nadam se pobjedi

"To što neki igrači Želje ili Sarajeva pričaju o sigurnoj pobjedi, ne pije vode. Teren je taj gdje se odlučuje o pobjedniku", kratak je bio kapiten Plavih Mulalić.


Vezano>>Pobjeda nad Sarajevom poklon navijačima

"Derbi je derbi, izuzetno važna utakmica za nas. Igramo kod kuće i vjerujem da ćemo nastaviti pozitivan proljetni skor na Grbavici. No, da bismo to i ostvarili, moramo biti kompaktni i do posljednje minute dati sve od sebe. Očekujem korektnu utakmicu i nadam se našoj pobjedi", rekao je šef stručnog štaba Željezničar Demir Hotić.

U domaćem sastavu sigurno neće biti povrijeđenih Rovčanina i Radovanovića te Omerović koji je zaradio crveni karton u Banja Luci, dok su za nastup u brodo dresu upitni Hadžić i Emir Jajoš.

Kapije stadiona Grbavica otvaraju se u 14 sati. Za utakmicu je štampano 10.000 ulaznica. Za navijače Sarajeva rezervisan je jedan dio sjeverne tribine, te kompletna istočna tribina. U dogovoru sa policijom FK Željezničar je na obezbjeđenju utakmice angažovao 500 policajaca, te 200 zaštitara.

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva utakmicu će dočekati u karantinu. Plavi su na Ilidži u hotelu Terme, dok je bordo tim u vogošćanskom hotelu Park.

Premijer liga 28. kolo:
Velež - Sloboda
Modriča - Travnik
Laktaši - Široki
Željezničar - Sarajevo
Posušje - Borac
Slavija - Leotar
Čelik - Orašje
Zvijezda - Zrinjski

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak