Sve oči uprte ka današnjem žrijebanju za Ligu prvaka i Ligu Europe

Radiosarajevo.ba
Sve oči uprte ka današnjem žrijebanju za Ligu prvaka i Ligu Europe

Liga prvaka i Liga Europe se u augustu vraćaju na nogometnu scenu. U narednom mjesecu dobit ćemo nove šampione Europe u vanrednim uslovima pandemije koronavirusa.

Ostalo je da se odigra još nekoliko revanš mečeva osmine finala "po starom" sistemu, da bi se potom završnica Lprvaka, odnosno Lige Europe, preselila u Portugal i Njemačku.

U petak se u podne izvlače parovi četvrtfinala i polufinala.

Žrijebanje se može pratiti na dva mjesta.

Žrijeb za Ligu prvaka u podne možete pratiti na Areni Sport 1 i prvom programu Eurosporta, dok je žrijeb za Ligu Europe na istim mjestima samo od 13 sati.

Iako se UEFA nadala da bi završnica Lige prvaka mogla biti praćena s tribina, vlasti Portugala, ipak, nisu dozvolile da se publika okuplja na stadionu niti u kojem slučaju, pa će završnica Lige prvaka da se održi bez prisustva gledalaca.

Završnica Lige prvaka igrat će se na dva stadiona, Benfice i Sportinga, a igrat će se samo jedna utakmica.

U četvrtfinalu su se već plasirali Atalanta, RB Leipzig, PSG i Atletico Madrid, a oni čekaju bolje timove iz duela Barcelona-Napoli, Bayern-Chelsea, Manchester City-Real Madrid, te Juventus-Lyon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak